Tramps taisnojas par Baidenu aizvainojošajiem izteikumiem (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien skaidroja, ka, atkārtojot Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna izteikumus, ka demokrātu prezidenta amata kandidāts Džo Baidens ir "indivīds ar zemu IQ (intelektuālās attīstības koeficientu)", viņš Baidenu aizstāvējis.

"Es patiesībā iestājos par miegaino Džo Baidenu, atrodoties ārzemēs. Kims Čenuns viņu dēvēja par "idiotu ar zemu IQ" un daudzos citos vārdos, savukārt es priekšsēdētāja Kima citātu atstāstīju, minot krietni saudzīgāko vērtējumu - "indivīds ar zemu IQ"," tviterī ierakstījis Baltā nama saimnieks.

Tramps, Japānas vizītes gaitā izsakoties aizvainojoši par Baidenu, izpelnījies nopēlumu, kritiķiem norādot, ka Tramps pārkāpis nerakstīto likumu, kas nosaka, ka ASV amatpersonām, atrodoties ārzemēs, vajadzētu iekšpolitikas jautājumus likt mierā.

"Kims Čenuns nāca klajā ar paziņojumu, ka Džo Baidens ir indivīds ar zemu IQ. Viņš, iespējams, tāds ir, ņemot vērā viņa veikumu," pirmdien žurnālistiem ar Japānas premjerministru Sindzo Abi kopīgajā preses konferencē sacīja Tramps.

Vēl pirms tam tviterī Tramps bija ierakstījis, ka "smaidījis, kad viņš (Kims) nodēvēja purva cilvēku Džo Baidenu par indivīdu ar zemu IQ un vēl sliktāk".

Baidens bija viceprezidents Baraka Obamas administrācijā un šobrīd ir aptauju līderis demokrātu prezidenta nominācijas pretendentu vidū.

Trampa izteikumi ir "zem viņa amata cieņas", otrdien norādīja Baidena kampaņas preses sekretāre.

"Būt ārzemēs Piemiņas dienā un atkārtoti nostāties asiņainā diktatora pusē pret amerikāņu līdzpilsoni un bijušo viceprezidentu - tas runā pats par sevi. Un tā ir daļa no autokrātu atbalstīšanas raksturīgās uzvedības," tviterī norādīja Keita Bedingfīlda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu