Jaunākās prognozes par laika apstākļiem Jāņos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vasarīgi silts laiks gaidāms nākamās nedēļas vidū. Iespējams, ka silts un patīkams laiks saglabāsies arī vēlākajās jūnija dienās. Tuvākajās dienās laiks pamazām kļūs siltāks, bet lietus un salta nakts vēl gaidāma.

Pēc vairākām lietainām dienām debesis no rietumiem pamazām sāks skaidroties, bet gaidāma viena salta nakts – no trešdienas uz ceturtdienu gaisa temperatūra pazemināsies no 5 grādiem līdz pat nullei, daudzviet ir salnu risks, skaidro Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Nedaudz siltāks būs valsts austrumos un piekrastē, bet Kurzemes vidienē, Vidzemes rietumos un dažviet Zemgalē zāles virskārtā būs salnas.

Sākot no ceturtdienas valsti pakāpeniski sasniegs siltākas gaisa masas, bet nedaudz lietus vietām gaidāms.

Jūnija pirmajās dienās vēl gaidāms pērkona negaiss un lietusgāzes, naktī gaisa temperatūra no 5 līdz pat 13 grādiem. Dienas laikā gaiss sasils līdz 16, 21 grādam. Brīvdienās gaiss iesils līdz 21, 23 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā pamazām laiks kļūs siltāks – temperatūra pakāpsies līdz 25 grādu atzīmei. Nedēļas vidū jau būs vasarīgi silts laiks, stāsta sinoptiķe.

Jūnija vidū dominēs vasarīgi silts laiks. Ir lielāka varbūtība, ka Jāņos laiks būs sauss laiks, nevis līs vairāk par normu.

Laura Krumiņa stāsta, ka vietām Latvijā ir nolijis vairāk par divu dekāžu normu (viena dekāde ir 10 dienas), piemēram, novērojumu stacijā “Sīļi” pie Dubnas Latgales pusē, Bauskas un Alūksnes stacijās. Mitruma deficīts ir Pāvilostā, Kuldīgā, Dobelē.

Ugunsbīstamība ir samazinājusies Latvijas austrumu daļā, bet Pierīgā, centrālajos un rietumu rajonos dzeltenais brīdinājums vēl ir spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu