Levita tēls var pozitīvi atsaukties uz Latvijas ekonomiku, prognozē LTRK (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Valsts prezidenta amatā trešdien ievēlētā Egila Levita publiskais tēls un spēja uzrunāt starptautisko auditoriju var pozitīvi atsaukties uz Latvijas ekonomiku, aģentūrai LETA atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš pauda gandarījumu par Saeimas lēmumu, ievēlot Levitu Valsts prezidenta amatā. "Būtisks ir prezidenta tēls, spēja uzrunāt starptautisko auditoriju, un šajā vidē viņš tiek respektēts, kas var atsaukties uz Latvijas biznesu un eksportspēju," sacīja Endziņš.

LTRK valdes priekšsēdētājs piebilda, ka viena no svarīgākajām Valsts prezidenta amata funkcijām ir reprezentēt valsti - būtiski, lai prezidentam piemīt zināšanas un prasmes augstākajā līmenī, un jaunievēlētajam valsts prezidentam ir spēja labi pārstāvēt valsts tēlu, augsts zināšanu un prasmju līmenis, atbilstoša stāja un emocionālā inteliģence, kā arī priekšzināšanas par prezidenta darbu un valsti kopumā.

"Ņemot vērā zināšanas, prasmes, kādas vajadzētu Valsts prezidentam, ir absolūta pārliecība, ka starta pozīcijā Levits ir spēcīgākais neatkarīgās Latvijas laikā Valsts prezidenta amatā ievēlētais cilvēks," sacīja Endziņš.

Pēc viņa teiktā, Levits juristu saimē jau ilgstoši ir liela autoritāte un viņam, kā Eiropas Savienības Tiesas tiesnesim, piemīt augsta morālā stāja un tiesiskās vērtības. "Latvija alkst pēc Eiropas standartiem atbilstoša dzīves līmeņa, un Levits šo standartu iemieso," teica LTRK valdes priekšsēdētājs.

"Noteikti, ka Levits būs aktīvs tautā mīlēts prezidents ar pozitīvu ietekmi uz politiskajiem procesiem," teica Endziņš.

LETA jau ziņoja, ka Saeima trešdien Levitu ievēlēja Valsts prezidenta amatā. Par Levitu nobalsoja 61 deputāts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu