Ko par jauno Valsts prezidentu atklāj sociālie tīkli?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Egils Levits
Egils Levits Foto: Edijs Pālens / LETA

Trešdien, 29. maijā, Saeima ārkārtas sēdē par jauno Latvijas Valsts prezidentu ievēlēja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Piedāvājam aplūkot, ko par prezidentu atklāj sociālie tīkli. 

Kā novēroja TVNET, Levits atrodams vien vietnē "Facebook".

Tajā ir viņa privātais profils, kā arī publiskā lapa.

Privātajā kontā Levitam publiskai apskatei ir vien divas fotogrāfijas. Politiķis dalījies ar vairākām interneta mediju ziņām, kuras pārsvarā ir par politiku, vēsturi un arī kultūru. Publiski nav pieejama nekāda informācija par viņa sievu, ginekoloģi Andru Levitu un bērniem.

Savukārt publisko lapu Levits izmanto, lai popularizētu savu grāmatu "Valstsgriba. Idejas un domas Latvijai 1985–2018".

"Instagram" ir izveidots konts ar lietotājvārdu @egilslevits, kuram ir aptuveni 100 sekotāju. Tajā veikts viens ieraksts neilgi pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas. "Es būšu visu Latvijas pilsoņu prezidents. Gan to, kas dzīvo Latvijā, gan to, kas dzīvo plašajā pasaulē. Es būšu gan trūcīgo, gan pārtikušo, gan atstumto, gan par savu dzīvi drošo cilvēku prezidents. Mans darbs būs veltīts tam, lai visi justos novērtēti un piederīgi," vēstīts pie publiskotās fotogrāfijas. Tiesa, nav zināms, vai šis ir Levita oficiālais konts.

Vietnē "Twitter" atrodami vismaz četri profili, kas izmanto Levita vārdu un uzvārdu, tomēr neviens no tiem nav oficiālais jaunā Valsts prezidenta konts.

Atgādinām, ka uz Valsts prezidenta amatu kopumā pretendēja trīs cilvēki. Koalīcijas deputāti bija pieteikuši Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru, Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam izvirzījusi tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, bet daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti - parlamentārieti Didzi Šmitu (KPV LV).

Par Levitu nobalsoja 61 deputāts.

Foto: par valsts prezidentu ievēlēts Egils Levits

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu