Galerijā "Bastejs" Henrija Preisa darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Henrijs Preiss (1973)
Henrijs Preiss (1973) Foto: publicitātes

Galerijā "Bastejs" no 28. maija būs skatāma mākslinieka Henrija Preisa (1973) izstāde "The Loop", informē galerijā. 

Henrijs Preiss (1973) apguvis scenogrāfiju Latvijas Mākslas akadēmijā (1992 - 1998), studijas turpinājis Centrālajā Sv. Mārtina skolā Londonā, 2001. gadā iegūstot scenogrāfijas maģistra grādu.

Jau bērnībā tēva, mākslinieka Leo Preisa darbnīcā iepazītās grāmatas un krievu avangarda pionieri Els Ļisickis (Эль Лисицкий), Gustavs Klucis, Kazimirs Maļevičs (Казимир Малевич) atstājuši neizdzēšamu ietekmi.

Kopš 2014. gada zīmēšanas, veidošanas un kompozīcijas pasniedzējs The Theatre School at De Paul University, Čikāgā, ASV.

Galerija "Bastejs" sadarbību ar mākslinieku uzsāka 2013. gadā. 2017. gada vasarā galerijā notika pirmā Henrija Preisa izstāde "De-synthesized".

2018. gada martā galerija ar Henrija Preisa darbiem piedalījās Volta New York 2018 - vienā no prestižākajiem pasākumiem Armory Week laikā Ņujorkā.

“Savā jaunākajā gleznu kolekcijā es pētu bezgalīgo telpu kā ģeometrisku struktūru, kas veido vidi, kur dziļuma un formas uztvere var būt vienlīdz pazīstama un sveša," raksta mākslinieks. "Šīs jaunās ainavas atklāj šķietami neizbēgamu vajadzību pārvietoties vai aizbēgt. Spriedze struktūrās un gaismā un ēnā ļauj mums iedomāties vairāk nekā to, ko mēs varam redzēt uz gleznas virsmas. Megalītu vienkāršība ir fascinējusi mani ilgstoši - no zemes mākslas projektiem  Savienoto Valstu rietumu krasta tuksnesī  līdz pamestajām pilsētām. Šīs gleznas iedvesmo tie, kas uzdrošinājās doties ceļā  nezināmajā uz neatgriešanos (pētnieki, arhitekti, zinātnieki), ļaujot mums ieskatīties pasaulēs, kas vēl nav apdzīvotas."

Galerijā "Bastejs" Henrija Preisa darbu izstāde
Galerijā "Bastejs" Henrija Preisa darbu izstāde Foto: Publicitātes foto / Galerija "Bastejs"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu