Dortikoss pārliecināts, ka viņš cīnīsies pret Briedi supersērijas finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kubas bokseris Juniers Dortikoss
Kubas bokseris Juniers Dortikoss Foto: ITAR-TASS/LETA

Juniers Dortikoss paudis pārliecību, ka viņš un Mairis Briedis sasniegs Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijas finālu, uzskata Kubas bokseris.

Supersērijas abas pusfināla cīņas notiks 15. jūnijā "Arēnā Rīga". Briedis spēkosies ar Kšištofu Glovacki (Polija), bet Dortikoss cīnīsies pret Endrū Tabiti (ASV).

"Treniņi ir bijuši lieliski. Esmu trenējies kā vēl nekad iepriekš," organizatoru paziņojumā citēts Dortikoss, kurš profesionāla boksera karjerā 88% cīņu uzvarējis ar pretinieka nokautu.

Vienīgo zaudējumu Dortikoss piedzīvoja pērn supersērijas pusfinālā pret Krievijas bokseri Muratu Gasijevu, kurš pēc tam finālā piekāpās Oleksandram Usikam no Ukrainas.

"Tā man bija lieliska pieredze. Gasijevs gan ir pavisam cits cīkstonis salīdzinājumā ar Tabiti. Pērn gūtā pieredze otrajā sezonā būs izšķiroša," uzskata Dortikoss, kurš cienot savu nākamo pretinieku, kaut arī prognozē sev uzvaru.

"Es cienu ikvienu, kurš kāpj ringā, bet Tabiti ir manā ceļā uz finālu, un es viņu izslēgšu no sacensībām, lai ko tas maksātu. Tabiti - gatavojies, jo tevi gaida uguns."

"Fani Rīgā var gaidīt šovu. Esmu cīkstonis, kurš parūpēsies, lai skatītāji par iztērēto naudu ir gandarīti. Kad Doktors Nokauts izies ringā, būs uguņošana un satraukums. Es nedodos skriet, bet gan cīnīties," sacīja Dortikoss.

Kubas bokseris pauda pārliecību, ka viņš uzvarēs Tabiti ar nokautu. Viņš arī prognozē Brieža uzvaru cīņā pret Glovacki.

"Supersērijas otrās sezonas finālā spēkosies Dortikoss pret Briedi - nav nekādu šaubu," sacīja Dortikoss.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET norādīja, ka supersērijas organizatori strādā pie tā, lai arī otrajā sezonā notiktu cīņa par pasaules čempiona jostām.

"Jautājums ir atklāts - pilnvērtīgās pasaules čempionu jostas parādīsies pirms pusfināliem vai pirms fināla. Tomēr ir skaidrs, ka jostas šogad tiks izcīnītas supersērijā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu