ĀM valsts sekretārs: Latvijas prioritāte ir finanšu sektora sakārtošana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas prioritāte ir finanšu sektora sakārtošana, kas ietver arī efektīvu sankciju ievērošanas politiku, trešdien Ārlietu ministrijas (ĀM) starptautiskajā konferencē "Kā uzlabot efektivitāti IO 11? Praktiski izaicinājumi sankciju ieviešanā" sacīja ĀM valsts sekretārs Andris Pelšs.

Pelšs uzsvēra, ka tieši efektīva sadarbība starp valsts un privāto sektoru var nodrošināt šī plāna īstenošanu un ilgtermiņā padarīt Latvijas finanšu sektoru par vienu no stiprākajiem un drošākajiem pasaulē.

Konferencē uzstājās arī Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa un pārstāve no "Moneyval" sekretariāta Ani Melkonjana. Znotiņa sacīja, ka Latvija kā vienu no 2019.gada prioritātēm ir izvirzījusi mērķētu finanšu sankciju sistēmas pilnveidošanu. Ņemot vērā, ka šī ir aktuāla tēma ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs, svarīgi veidot vienotu sadarbības partneru izpratni par šo sistēmu un tās darbības nepieciešamību.

Savukārt paneļdiskusijās un prezentācijās starptautiski atzīti eksperti dalījās pieredzē mērķēto sankciju ievērošanā, kas vērstas pret masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas (proliferācijas) finansēšanu. Tika apskatīts gan normatīvais regulējums un atbilstība starptautiskajiem standartiem, gan sankciju efektīva ievērošana un uzraudzība, kā arī valsts un privātā sektora sadarbības nozīme.

Konference tika rīkota saskaņā ar valdības apstiprināto Pasākumu plānu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanai laikposmam līdz 2019.gada 31.decembrim.

Konference norisinājās šī gada 27. un 28.maijā, un to rīkoja Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests sadarbībā ar ĀM. Konferencē piedalījās 100 eksperti no vairāk nekā 30 pasaules valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu