Levits: prezidents, kurš nesmādē „Latgalīšu repu” un dāvanā labprāt saņem kaklasaites (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits saņem cilvēku apsveikumus pēc ziedu nolikšanas pie Brīvības pieminekļa.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits saņem cilvēku apsveikumus pēc ziedu nolikšanas pie Brīvības pieminekļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

29. maijā Latvija izraudzījās jaunu prezidentu - 63 gadus veco juristu Egilu Levitu. Neformālā intervijā "LNT ziņām" Levits atklāja dažus par sevi mazāk zināmus faktus, tā, piemēram, jaunais valsts galva iecienījis hiphopa apvienību „Latgalīšu reps”.

Par tikšanās vietu ar žurnālisti Kristīni Garklāvu tobrīd vēl prezidenta amata kandidāts Egils Levits bija izraudzījies Nacionālo bibliotēku, kā iemeslu minot Gaismas pils ciešo sasaisti ar Latvijas vēsturi, kultūru un vērtībām.

Vaicāts, vai viņam nav bail no augstuma, Levits ar smaidu atbildēja noraidoši, piebilstot, ka viņš labprāt kāpj skatu torņos. 

Levita mīļākā grāmata ir viņa skolasbiedra Aivara Kļavja 2016. gadā publicētais darbs “Likvidētie autobusi”, kas vēstī par izmirstošajiem Latvijas ciemiem un to iedzīvotājiem.

Runājot par šo grāmatu un tās vēstījumu, Levits uzsvēra, ka, ejot politikā, ikvienam ir īpaši jāapzinās reģionos dzīvojošo cilvēku izjūtas un pieredze. 

Par mūzikas gaumi Levits atklāja, ka jau kādu brīdi viņam ļoti patīk grupas "Latgalīšu reps" singls "Skots pa lūgu", tāpēc, ka dziesmā ir fascinējoša kombinācija starp latgaliešu valodu un repu. 

Vaicāts, kāda ir labākā dāvana, ko jebkad saņēmis, Levits atzina, ka, viņaprāt, labas un universālas dāvanas ir kaklasaites, kuras viņš kā dāvanas savā dzīvē saņēmis diezgan daudz. 

"Es aicinu visus, kuriem vajag man ko dāvināt, dāviniet kaklasaites!" smaidot sacīja Levits.

Taujāts, kas prezidenta amatā ir grūtākais, Levits norādīja, ka sarežģītākais ir atrast veidu, kā uzrunāt daudzos un dažādos Latvijas cilvēkus un atrast kopsaucēju. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu