Spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumā pie militārās akadēmijas Kabulā seši bojāgājušie

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vismaz seši cilvēki gājuši bojā un vēl 16 ievainoti terorista pašnāvnieka izraisītā sprādzienā pie militārās akadēmijas Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, ceturtdien paziņoja vietējā amatpersona.

(Papildināta ziņa.)

Uzbrukums noticis pie iebraucamā ceļa pirms Maršala Fahima Nacionālās aizsardzības universitātes Kabulas rietumos.

Kabulas policijas preses pārstāvis Firdavs Faramarzs sacīja, ka pašnāvnieks spridzinātājs gāja kājām un uzspridzinājās, kad viņu uzrunāja kāds karavīrs.

"Sākotnējā informācija liecina, ka seši cilvēki gājuši bojā, seši ievainoti, notikuma vietā ir ieradusies policija," informēja Faramarzs.

Policijas pārstāvis piebilda, ka uzbrucējs uzspridzinājās, "pirms sasniedza savu mērķi". Detalizētāku informāciju viņš nesniedza. Uzbrukums notika pusdienlaikā, kad studenti ramadāna mēneša laikā no mācībām dodas prom agrāk.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

Policijas un drošības spēki Kabulā un tās apkaimē pēdējo nedēļu laikā bieži kļuvuši par uzbrukumu mērķi, lai gan ASV un grupējuma "Taleban" starpā notikušas sarunas par iespējamo miera līgumu.

2005.gadā atklātā akadēmija, kas nosaukta par godu bijušajam Afganistānas viceprezidentam Mohammedam Fahimam, ir veidota pēc ASV un Lielbritānijas militāro koledžu parauga. Tajā tiek apmācīti kadeti, kas Afganistānas armijā varētu kļūt par virsniekiem.

Lielā piebūvē pie universitātes ir bāzēti vairāki desmiti NATO karavīru, kas apmāca afgāņu kadetus.

Uzskatāms, ka sprādziens nav ietekmējis NATO karavīrus, kas atrodas aiz vairākiem stingras drošības līmeņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu