Glovackis: Briedim pēdējās divas cīņas bija nepārliecinošas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis
Kšištofs Glovackis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Mairis Briedis ir lielisks cīkstonis, taču viņa pēdējās divas cīņas bija nepārliecinošas, uzskata Latvijas boksera nākamais pretinieks polis Kšištofs Glovackis, kurš prognozē sev uzvaru gaidāmajā duelī.

Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kg) abas pusfināla cīņas notiks 15. jūnijā "Arēnā Rīga". Turnīra favorīts Briedis spēkosies ar Glovacki, bet Juniers Dortikoss (Kuba) cīnīsies pret Endrū Tabiti (ASV).

"Viss norit pēc mūsu plāna. Mums bija nometne Spānijā, bet pēc tam pārcēlāmies uz Lielbritāniju, lai aizvadītu sparingu sesijas. Gatavošanos noslēgsim Varšavā," organizatoru publicētajā informācijā stāsta Glovackis.

Abi bokseri ir bijušie pasaules čempioni pirmā smagā svara kategorijā. Briedim savulaik piederēja WBC josta, bet Glovackim - WBO tituls. Zīmīgi, ka abi cīkstoņi titulu ieguva ar uzvaru pret Vācijas bokseri Marko Huku.

Briedim un Glovackim ir vēl kaut kas kopīgs. Viņi karjerā piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, abi piekāpušies Ukrainas bokserim Oleksandram Usikam, kurš pērn triumfēja supersērijā, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā.

Glovackis uzskata, ka Briedim pēdējās divas cīņas bija nepārliecinošas. Latvijas bokseris pērn vasarā uzveica mazpazīstamo Brandonu Delorjē no Francijas, bet rudenī viņš pārspēja Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš arī pazīstams ar vārdu Norairs Mikaeljans.

"Briedis ir lielisks, spēcīgs un meistarīgs bokseris, bet viņa pēdējās divas cīņas bija nepārliecinošas. Viņš bija daudz labāks cīņās pret Usiku un Huku. Pirmo reizi Mairi satiku 2010. gadā - viņš trenējās mūsu zālē Varšavā. Viņš ir lielisks puisis un pasaules klases cīkstonis," sacīja Glovackis.

Polijas bokserim tika vaicāts, kāds ir viņa vēstījums Briedim. Viņš norādīja, ka cīņa būs karš, kā arī polis prognozēja sev triumfu supersērijā, kuras uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

"Mairi, gatavojies karam, Glovka (Glovackis) ir ceļā. Es uzvarēšu cīņā par Ali trofeju."

"Ikviens, kurš redzējis manas cīņas, zina, ka es cīnos no sākuma līdz pēdējam zvanam. Pat ja pēc punktiem zaudēju, kā tas bija pret Huku, es nepārstāju sev ticēt un nepadodos. Ir vērts ticēt - tas ir mans moto."

Sagaidāms, ka uz Brieža un Glovacka cīņu Rīgā ieradīsies liels skaits Polijas līdzjutēju.

"Zinu, ka daudzi fani dosies uz Rīgu. Protams, Mairim būs daudz vairāk atbalstītāju arēnā, bet esmu pārliecināts, ka cīņas laikā varēs dzirdēt saukli "Polska, Polska" (Polija, Polija)."

Glovackim intervijā tika vaicāts, kāds ir viņa sapņu scenārijs gaidāmajā cīņā.

"To es šobrīd nevaru pateikt, bet varu atklāt uzvarētāja vārdu - Kšištofs Glovackis. Man ir lielisks treneris - Fjodors Lapins. Mēs strādājam pie plāna A, B, C un tā tālāk. Būšu gatavs jebkuram iespējamajam scenārijam."

Supersērijas pirmā sezona notika divās svara kategorijās, bet otrajā sezonā jau trīs kategorijās. Glovackis gan nesekojot līdzi citām supersērijas cīņām, jo prioritāte ir gatavošanās duelim ar Briedi.

"Nesekoju sevišķi supersērijai citās svara kategorijās. Mani sagaida liels izaicinājums, kam es koncentrējos. Mairis Briedis ir puisis, kuru es tagad vēroju un kuram sekoju līdzi."

Glovackis vēlreiz uzsvēra, ka viņš prognozē savu uzvaru gan pret Briedi, gan turnīra finālā. Viņam gan sevišķi nerūp, pret kuru no pretiniekiem jācīnās.

"Juniers Dortikoss ceturtdaļfinālā uzvarēja manu tautieti Mateušu Masterņaku. Būtu jauki, ja es varētu atriebt to zaudējumu. Bet patiesībā man nerūp, pret kuru cīnīties finālā. Lai pusfinālos uzvar labākie vīri. Kā jau teicu, patlaban koncentrējos Mairim Briedim - tas būs karš."

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET norādīja, ka supersērijas organizatori strādā pie tā, lai arī otrajā sezonā notiktu cīņa par pasaules čempiona jostām.

"Jautājums ir atklāts - pilnvērtīgās pasaules čempionu jostas parādīsies pirms pusfināliem vai pirms fināla. Tomēr ir skaidrs, ka jostas šogad tiks izcīnītas supersērijā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu