No jauna radīts mīklainos apstākļos pazudušais BMW konceptauto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW Garmish
BMW Garmish Foto: BMW

Ikgadējā retro automobiļu izstādē un konkursā Concorso d’Eleganza Villa d’Este, kas norisinās Komo ezera krastā, Itālijā, BMW prezentēja no jauna uzbūvētu 1970.gada konceptauto, kas mīklainos apstākļos pazuda pēc prezentācijas Ženēvas automobiļu izstādē.

BMW šo auto veltījuši, kā paši saka, vienam no Itālijas ietekmīgākajiem auto dizaineriem - Marčello Gandīni, kurš savulaik strādāja ateljē Bertone. 

"Marčello Gandīni manā skatījumā ir viens no auto dizaina vecmeistariem, un viņa mašīnas man allaž bijušas spēcīgs iedvesmas avots," sacījis BMW grupas dizaina vecākais viceprezidents Adrians van Hoidonks.

Foto: BMW

"Otrreiz uzbūvējot šo konceptuālo BMW Garmish, mēs ne tikai cildinām Gandīni, bet arī liekam atcerēties vienu no viņa mazāk zināmajiem darbiem un Bertone stilistisko ietekmi uz BMW dizaina evolūciju. Robu aizpildīšana BMW vēsturē man bija pietiekams iemesls šā projekta īstenošanai," piebilst van Hoidonks, kurš BMW Garmish pirmo reizi redzējis pirms vairākiem gadiem pabalējušā fotogrāfijā un sācis interesēties, kas tas ir.

Tāpat kā oriģinālais Garmish, arī tā kopija ir veidota uz BMW 2002 tii bāzes. Tas demonstrē jaunu, visnotaļ drosmīgu pieeju automašīnu dizainam sešdesmitajos, septiņdesmitajos gados, kas bija raksturīgi visiem lielākajiem itāļu dizaina ateljē - Bertone, Italdesign un Pininfarina.

Foto: BMW

BMW Garmish otrā eksemplāra radīšanā sadarbojās BMW Group Design un BMW Classic nodaļu speciālisti. Konceptauto tika radīts, izmantojot tikai arhīvos saglabātās fotogrāfijas, taču detaļas noslīpēt palīdzēja pats Marčello Gandīni. Pēc viņa stāstiem atveidots gan virsbūves krāsojums, gan salona apdare un tajā izmantotie materiāli.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu