Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti ar uzvarām sāk turnīru Ostravā

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš Foto: No personīgā arhīva

Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš /Edgars Točs ceturtdien Čehijā guva uzvaras Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pirmajos mačos.

H grupas pirmajā spēlē ar devīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:16, 17:21, 15:9) pieveica Šveices pārstāvjus Adrianu Heidrihu un Mirko Gersonu, kuriem piešķirts 24.numurs.

Tādējādi Latvijas pāris kvalificējies šī posma izslēgšanas turnīram, bet cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu viņi spēkosies ar čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru, kuriem ir astotais numurs.

Vēlāk ceturtdien turnīru ar uzvaru iesāka arī ar 22.numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri F grupas pirmās kārtas cīņā pārliecinoši ar 2-0 (21:13, 21:12) apspēlēja ar 11.numuru izliktos Trevoru Krebu un Trī Bournu no ASV, arī garantējot vietu izslēgšanas sacensībās.

Cīņā par pirmo vietu grupā latvieši tiksies ar sacensību sesto numuru Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru no Spānijas.

Pirms tam Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien cieta zaudējumu grupu turnīra pirmajā mačā. Ar 25.numuru izliktās spēlētājas H apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās kanādietēm Sārai Pevenai un Melisai Hjūmenai-Paredesai, kurām ticis astotais numurs.

Latvijas dāmu duets piektdien aizvadīs maču par trešo vietu grupā un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru, spēkojoties ar vācietēm Lauru Ludvigu un Margaretu Kozuhu, kurām piešķirts 24.numurs.

Trešdien Graudiņa/Kravčenoka pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu