Indijas premjers Modi nodevis amata zvērestu otrajam pilnvaru termiņam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Indijas premjerministrs Narendra Modi
Indijas premjerministrs Narendra Modi Foto: Reuters/ScanPix

Indijas premjerministrs Narendra Modi, kura vadītā labējā Tautas partija (BJP) nesenajās vēlēšanās izcīnīja pārliecinošu uzvaru, ceturtdien prezidenta pilī nodeva amata zvērestu otrajam pilnvaru termiņam.

Modi bija pirmais no vairāk nekā 50 ministriem un ministru vietniekiem, kas nodeva amata zvērestu ceremonijā, kuru vēroja 8000 cilvēku, arī Dienvidāzijas līderi, Bolivudas zvaigznes un politiskās dzīves līderi.

Modi, kura vadītā hinduistu nacionālistu partija vēlēšanās palielināja savu vairākumu, paziņos par jauniem finanšu un ārlietu ministriem, kā arī amatu, ko ieņems viņa uzticamais sabiedrotais BJP prezidents Amits Šahs.

Opozīcijas līderis Rahuls Gandijs, kura vadītā Kongresa partija vēlēšanās cieta jau otro pazemojošo sakāvi pēc kārtas, bija ceremonijas apmeklētāju vidū kopā ar māti bijušo Kongresa partijas līderi Soniju.

Rahuls Gandijs - Neru-Gandiju dinastijas premjeru dēls, mazdēls un mazmazdēls - sacījis partijas līderiem, ka vēlas amatu pamest, vēsta Indijas mediji.

Prominenču vidū, kuru trūkums ceremonijā bija pamanāms, bija kaimiņvalsts Pakistānas premjerministrs Imrans Hans, kā arī daži opozīcijas līderi.

Vēlēšanās BJP vadītā alianse izcīnīja 354 no parlamenta apakšnama 545 vietām.

Tomēr Modi valdība būs pakļauta spiedienam risināt Indijas ekonomikas palēnināšanās problēmas, kā arī nodrošināt jaunas darbavietas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu