RD valdošā koalīcija zaudējusi četras balsis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domē valdošajai koalīcijai patlaban ir 28 balsis, intervijā Latvijas Radio atzina "Saskaņas" frakcijas vadītāja Anna Vladova.

Viņa nevarēja komentēt, kas tiks darīts, lai koalīcija atgūtu vairākumu, vien pauda cerību, ka tuvākajā laikā tiks sasaukta domes ārkārtas sēde. Vladova neprognozēja, kad tas varētu būt.

Jau vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija.

Rīgas domes deputāti ceturtdienas vakarā ārkārtas sēdē par domes jauno priekšsēdētāju ievēlēja "Gods kalpot Rīgai" deputātu Daini Turlo, kurš nomainīja desmit gadus mēra krēslā pavadījušo partijas "Saskaņa" līderi Nilu Ušakovu. Tobrīd par Turlā kandidatūru nobalsoja visi 32 valdošās koalīcijas deputāti.

Sākotnēji bija plānots, ka ceturtdienas vakarā vēl vienā ārkārtas sēdē tiks ievēlēts arī otrs Rīgas vicemērs, kura postenis kļuva brīvs, par atkāpšanos no amata paziņojot Oļegam Burovam (GKR).

Otra vicemēra amata kandidāta vārds oficiāli atklāts netika, taču neoficiāla informācija liecināja, ka šim amatam tiks virzīts "Saskaņas" politiķis Sandris Bergmanis, kurš bija apliecinājis, ka būtu gatavs to ieņemt. Tomēr šī jautājuma izskatīšana tika atlikta, jaunajam mēram paziņojot, ka balsojuma sarīkošanai tikšot sasaukta jauna sēde "likumā noteiktajā kārtībā".

Tomēr jau pēc neilga laika aģentūra LETA noskaidroja, ka "Saskaņas" frakcijā notikusi šķelšanās, turklāt tieši jautājumā par Bergmaņa ievēlēšanu vicemēra amatā.

No Rīgas domes Saskaņas frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs. Tuvākajā laikā viņi varētu tikt izslēgti arī no partijas.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai, visticamāk, vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Paralēli kļuvis zināms, ka no nodoma atkāpies atteicies Burovs, kurš pagaidām paliek Rīgas vicemēra amatā.

Kā Latvijas Televīzijai skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Burova ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu