"Raptors" ar uzvaru pār čempioni "Warriors" sāk NBA finālsēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Paskāls Sjakams
Paskāls Sjakams Foto: Reuters/ScanPix

Toronto "Raptors" vienība ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 118:109 (25:21, 34:28, 29:32, 30:28) pieveica iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Raptors" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Teicamu sniegumu Toronto komandas rindās ceturtdien demonstrēja Paskāls Sjakams, kurš iemeta 32 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet 23 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja vienības līderis Kavai Lenards. Savukārt pieredzējušā spāņa Marka Gasola kontā 20 punkti.

"Mums ir daudz spēlētāju, kurus varam iesaistīt spēlē. Mēs esam gatavi daudz kustēties un spēlēt aizsardzībā, kas arī bija mūsu priekšrocība. Domāju, paveicām diezgan labu darbu. Jā, pieļāvām dažas kļūdas, taču kopumā aizvadījām solīdu spēli," apmierināts bija Sjakams.

"Rators" teju visu spēli atradās vadībā, bet otrajā puslaikā "Warriors" komandai panākt mājiniekus tā arī neizdevās. Noslēdzošajā ceturksnī Toronto vienības pārsvars regulāri pārsniedza arī desmit punktus.

Savukārt "Warriors" vienībā ar 34 punktiem atzīmējās Stefans Karijs, bet 21 punkts Klejam Tompsonam.

Viesu rindās šajā mačā laukumā atgriezās iepriekš kājas savainojumu guvušais Demarkuss Kazinss, kurš nospēlētās astoņās minūtēs guva trīs punktus.

Šīs sērijas nākamā spēle notiks svētdien turpat Toronto, bet pēc tam komandas dosies uz Oklendu, kur mačus aizvada "Warriors".

Goldensteitas vienībā joprojām vēl ir neziņa par tās līdera Kevina Durenta dalību finālsērijas spēlēs, jo basketbolists aizvien atgūstas no kājas muskuļa traumas.

"Raptors" iekļuvusi savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu