Izslēgtie "Saskaņas" frakcijas deputāti vēlējušies skaidrojumu par Bergmaņa virzīšanu (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Rosļikovs
Aleksejs Rosļikovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Četru no partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcijas izslēgto politiķu vēlme saņemt skaidrojumus saistībā ar Sandra Bergmaņa (S) virzīšanu vicemēra amatam tika traktēta kā rupja kārtības pārkāpšana, aģentūrai LETA pauda viens no izslēgtajiem deputātiem, Aleksejs Rosļikovs.

Viņš skaidroja, ka politiķi vēlējušies saņemt skaidrojumus par viņa pienākumiem, atbildības jomām. Pirms apstiprināšanas vadošā amatā personai būtu jāizskaidro savi mērķi, pauda Rosļikovs.

Taču Bergmanis esot virzīts bez paskaidrojuma par viņa pienākumiem, atbildības jomām un tamlīdzīgi. Rosļikova ieskatā, tas ir arī potenciāls korupcijas risks, jo korupcijas apkarotāji, viņaprāt, pievērstu uzmanību, ja tiktu radīts amats ar jauniem palīgiem, bet bez pamatojuma.

"Tādā veidā mūsu vēlme saņemt paskaidrojumus tika traktēta kā rupja kārtības pārkāpšana, kas, manuprāt, vērtējams dīvaini," sacīja politiķis.

Viņš arī apliecināja, ka deputāta mandātu nenoliks. "Esmu gatavs pieņemt lēmumus, kas ir vērsti uz Rīgas attīstību un ir pamatoti. Balsot par kaut ko tikai tāpēc, ka kāds ir pateicis, - tā es strādāt neplānoju," viņš noteica.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, no Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs. Tuvākajā laikā viņi varētu tikt izslēgti arī no partijas.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nebūtu 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā Latvijas Televīzijai skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

Viens no izslēgtajiem deputātiem, Petrovs Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda, ka viņam neesot nekas "personīgi pret" vicemēra amatam virzīto "Saskaņas" politiķi Bergmani. Esot citi aspekti, par kuriem viņš šodien neesot gatavs runāt.

Vienlaikus no viņa sacītā izsecināms, ka no frakcijas izslēgtie politiķi nav bijuši apmierināti ar formātu, kādā vicemērs virzīts apstiprināšanai. Proti, jautājums virzīts steigā, neesot bijis laika to izvērtēt. "Neviens negribēja klausīt, pateica, ka ir disciplīna, un vajag darīt tā, kā pateicis vairākums," klāstīja politiķis.

Petrovs pauda, ka neko traģisku šajā situācijā nesaskata. "Ar izslēgšanu no frakcijas dzīve nemainās. Mums vēl ir divi gadi domē," viņš norādīja.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu