Filipīniešu kaujinieki nogalina vairākus gadus gūstā turētu Nīderlandes pilsoni (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Filipīnu musulmaņu nemiernieku grupējums "Abu Sayyaf" bēgšanas laikā valsts dienvidos nošāvis ilgi gūstā turētu Nīderlandes pilsoni, piektdien paziņoja Filipīnu armijas amatpersonas.

Putnu vērotāju Evoldu Hornu nošāva, kad viņš mēģināja aizbēgt apšaudes starp kaujiniekiem un armijas karavīriem laikā Sulu provinces kalnainās Patikulas pilsētas džungļos, sacīja armijas komandieris brigādes ģenerālis Divino Pabajo jaunākais.

Nepilnas divas stundas ilgušajā apšaudē gāja bojā vismaz seši kaujinieki un vēl 12 tika ievainoti. Arī astoņi karavīri ir ievainoti, apstiprināja armijā. Nogalināto kaujinieku vidū esot "Abu Sayyaf" komandiera Radulana Sahirona sieva.

Hornu, Šveices pilsoni un pavadoni no Filipīnām kaujinieki gūstā saņēma, kad viņi 2012.gadā bija devušies putnu vērošanas braucienā uz Tavitavi provinci netālu no Sulu. Filipīnietim izdevās izbēgt neilgi pēc sagūstīšanas, bet šveicietis Lorenco Vinsigere brīvībā izlauzās dažus gadus vēlāk.

Valdības spēki ir atguvuši Horna līķi.

Filipīnu dienvidos darbojas vairāki teroristiski grupējumi, tostarp arī "Abu Sayyaf", kas pagājušā gadsimta 90. gados tika izveidots ar starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" finansiālu atbalstu.

"Abu Sayyaf" ir vainojams neskaitāmās cilvēku nolaupīšanās, izspiešanās, galvu nociršanās un spridzināšanās. ASV un Filipīnas grupējumu atzinušas par teroristisku organizāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu