Uzbrukumā Kabulā gājuši bojā četri afgāņi un ievainoti četri ASV karavīri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vismaz četri afgāņi gājuši bojā un četri ASV karavīri ievainoti, kad spridzinātājs pašnāvnieks piektdien uzbruka ASV militārajam konvojam Kabulā, paziņoja Afganistānas amatpersonas.

Par sprādzienu atbildību uzņēmies teroristiskais grupējums "Taleban", kas apgalvoja, ka ir nogalināti "desmit iebrūkošo spēku virsnieki un karavīri". "Taleban" nereti pārspīlē savu uzbrukumu upuru skaitu.

Afganistānas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Nasrats Rahimi sacīja, ka ar sprāgstvielām pildīta automašīna ietriecās konvojā, kas pārvietojās Kabulas austrumos.

Viņš piebilda, ka uzbrukumā gāja bojā četri afgāņi, bet trīs guva traumas. Viņi visi bijuši garāmgājēji.

ASV vadītajā NATO misijā Afganistānā "Resolute Support" apstiprināja, ka četri ASV karavīri uzbrukumā guvuši vieglus ievainojumus.

Uzbrukums notika dienu pēc tam, kad vismaz seši cilvēki gājuši bojā un vēl 16 ievainoti terorista pašnāvnieka izraisītā sprādzienā pie militārās akadēmijas Afganistānas galvaspilsētā.

Šonedēļ Maskavā notika "Taleban" un Afganistānas opozīcijas pārstāvju tikšanās, kas nedeva būtiskus rezultātus.

Afganistānas prezidents Ašrafs Gani musulmaņu svētā mēneša ramadāna sākumā ierosināja valsts mēroga pamieru, bet "Taleban" to noraidīja, un vardarbība turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu