Latvija atbalsta Ukrainas un Gruzijas centienus tuvināties ES (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvija atbalsta Austrumu partnerības valstu centienus tuvināties Eiropas Savienībai (ES), aģentūrai LETA norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

"Latvijai ir principiāla nostāja - visām Eiropas valstīm, kuras gatavas un vēlas izpildīt dalības kritērijus ES, ir jābūt atvērtām durvīm," norādīja ministrs, piebilstot, ka Austrumu partnerības valstīm ES dalības perspektīva ir sasniedzama.

Rinkēvičs piebilda, ka Austrumu partnerībai jābūt vienotai platformai sadarbībai ar visām sešām partnervalstīm - Ukrainu, Gruziju, Moldovu, Baltkrieviju, Azerbaidžānu un Armēniju.

Viņš arī atzīmēja, ka Austrumu partnerības valstis jāmudina turpināt reformu procesus, taču veiktajām reformām jābūt reālām un jāstiprina valsts iestādes. Viņš arī uzsvēra, ka reformām jāsniedz taustāmi un ilgtspējīgi ieguvumi visiem iedzīvotājiem.

Rinkēvičs 31.maijā Viļņā piedalījās Baltijas Asamblejas konferencē "Austrumu partnerība: iespēju logs 2025.-2028.gados veidot Eiropas perspektīvu ES asociētajām partnervalstīm Polijas, Lietuvas un Latvijas prezidentūru ES Padomes laikā".

Konference pulcēja dalībniekus no Austrumu partnerības valstīm, ES dalībvalstu parlamentu un valdību pārstāvjus, diplomātus, kā arī pētniekus un ekspertus.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija. Latvijas prezidentūras prioritātes Baltijas Asamblejā ir vispusīga sadarbība drošības un aizsardzības jomā, Baltijas valstu un Eiropas starpsavienojumu stiprināšana enerģētikas, transporta un infrastruktūras jomā, kā arī reģiona izaugsmes un konkurētspējas attīstīšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu