Elektrības piegādes traucējumu dēļ pārtraukta elektrovilcienu kustība uz Saulkrastiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

​Piektdien plkst. 9.42 reģistrēts vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijas bojājums Rīgā, ietekmējot aptuveni 500 klientu elektroapgādi Vecdaugavā - Airu, Atlantijas, Palejas ielā un Vecāķu prospekta apkaimē, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkla" preses sekretāre Tatjana Smirnova.

Piektdien plkst. 9.42 reģistrēts vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijas bojājums Rīgā, ietekmējot aptuveni 500 klientu elektroapgādi Vecdaugavā - Airu, Atlantijas, Palejas ielā un Vecāķu prospekta apkaimē, informē "Sadales tīkla" preses sekretāre Tatjana Smirnova.

Viņa skaidroja, ka elektroapgādes traucējumus izraisīja pārtrūcis vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas vads, kas ir nokritis uz dzelzceļa sliedēm.

Vienlaikus VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Ella Pētermane pavēstīja, ka gaisvadu elektrolīnijas vads nokritis uz dzelzceļa sliedēm posmā Ziemeļblāzma-Vecāķi.

Viņa atzīmēja, ka LDz energodispečers nekavējoties atslēdzis spriegumu LDz kontakttīklā šajā posmā, savukārt avārijas brigādes nekavējoties izbraukušas uz notikuma vietu un, sadarbojoties ar "Sadales tīkla" darbiniekiem, likvidē bojājumu.

Pētermane informēja, ka tuvākās stundas laikā LDz darbinieki plāno noņemt vienu no trim vadiem, kas uzkritis uz LDz kontakttīkla. Līdz ar to šajā līnijā varēs kursēt dīzeļvilcieni. Savukārt trīs stundu laikā "Sadales tīkla" darbinieki kontakttīklu plāno atbrīvot no vēl diviem augstsprieguma vadiem, kuri nav norauti pavisam, bet vēl ir savienoti ar augstsprieguma līniju. Pēc tam būs iespēja atjaunot elektrovilcienu kustību šajā posmā.

Informācija "Pasažieru vilciena" mājaslapā liecina, ka atcelti vilcienu reisi plkst.12.52 Saulkrasti-Rīga un plkst.11.43 Skulte-Rīga. Patlaban "Pasažieru vilciens" norīko dīzeļvilcienus, kas kursēs ar nelielu kavējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu