Klimata aktīvisti draud paralizēt Hītrovas lidostu (2)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Britu klimata aktīvistu organizācija "Extinction Rebellion" paziņojusi, ka varētu jūlija pirmajā pusē ar droniem paralizēt Hītrovas lidostu, ja valdība neatteiksies no ieceres to paplašināt, vēsta "Euronews".

Lielbritānijas parlaments pērn nobalsoja par jauna skrejceļa izbūvēšanu Hītrovas lidostā, kas ir noslogotākā visā Eiropā. Tomēr lēmums izpelnījās dabas aktīvistu nosodījumu - viņi pieprasīja, lai valsts mazina savu ekonomisko atkarību no videi nedraudzīgās komerciālās aviācijas.

Protestētāju grupa paziņojusi, ka plāno "tiešo darbību dienu" 18.jūnijā. Ja pēc tās valdība neatteiksies no Hītrovas lidostas paplašināšanas plāniem, aktīvisti centīsies panākt lidostas slēgšanu pašā tūristu sezonas karstumā - no 1. līdz pat 10.jūlijam.

"Mēs vēršamies nevis pret sabiedrību, bet gan atgādinām valdībai par tās pienākumu uzņemties līderību klimata un ekoloģiskā ārkārtas stāvokļa laikā," teikts grupas paziņojumā.

Aktīvisti Hītrovas lidostas paplašināšanos raksturo kā "neprātību". Paplašināšanās gadījumā lidosta kļūtu par lielāko oglekļa izmešu ražotāju Lielbritānijā.

"Extinction Rebellion" ir protesta kustība, kas ar nevardarbīgām metodēm cenšas bloķēt ceļus un transportu, lai pievērstu uzmanību vides un klimata aizsardzības jautājumiem.

Kustību pērn Lielbritānijā nodibināja augstskolu mācībspēki, un tā ir kļuvusi par vienu no visstraujāk augošajām vides kustībām pasaulē.

Protestētāji pieprasa, lai pasaules valstu valdības pasludinātu ārkārtas stāvokli ekonomikas un vides jomā, līdz 2025.gadam ogļskābās gāzes izmešus samazinātu līdz nullei un apturētu bioloģiskās daudzveidības samazināšanos.

Pagājušogad kāds joprojām nenoskaidrots dronu lidinātājs ap Ziemassvētku laiku paralizēja Getvikas lidostas darbību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu