Britu skola Latvijā investē 15 miljonus skolas paplašināšanā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien tika oficiāli atklāta "King's College", Britu skolas Latvijā būvniecības otrā kārta. Šim notikumam īpaši veltītajā ceremonijā skolas vadība iepazīstināja ar plānotajām ēkas piebūvēm un sporta infrastruktūru, no kurām daļu ieplānots pabeigt jau 2020. gada vasarā.

Britu skola "King's College" Latvijā ir vienīgā britu izglītības iestāde Latvijā, un tā durvis vēra 2017. gada rudenī. Pirms diviem gadiem mācības tajā sāka 72 bērni, bet šobrīd skolā mācās 122 bērni vecumā no 3 līdz 12 gadiem.

Līdz ar skolas attīstību un stabilo skolēnu skaita pieaugumu šī gada pavasarī ir sākta plānotā skolas ēkas paplašināšana. Skolas platība tiks palielināta no esošajiem 3400 m2 līdz 7600 m2 un ļaus nodrošināt pilnvērtīgu mācību procesu vairāk nekā 500 skolēniem.

“Ēkas paplašināšana sniegs iespēju atvērt vairākas jaunas sākumskolas klases, nodrošinot pa divām klasēm katrā vecuma grupā. Plānots izveidot arī klases pamatskolas specializētajiem mācību priekšmetiem, kas iekļautu pilnībā aprīkotas laboratorijas, mūzikas un mākslas, kā arī datorzinātņu klases, papildu bibliotēku un mācību centru,” stāsta "King's Group" viceprezidents Nikolas Fraijs.

Britu skolā Latvijā tiks ievērojami paplašināta esošā sporta infrastruktūra - izbūvēts iekštelpu peldbaseins, kas būs pielāgots ne tikai vecāko klašu, bet arī pašu jaunāko skolēnu peldētšanas apmācībai, kā arī ierīkotas atbilstošas ģērbtuves. Skolas teritorijā plānots izveidot daudzfunkcionālu sporta laukumu, kas būs piemērots gan futbolam un tenisam, gan citiem sporta veidiem.

Skolas ēkas piebūvi ar jaunajām klasēm plānots pabeigt līdz 2020. gada augustam - līdz ar 2020./2021. mācību gada sākumu, bet sporta infrastruktūru, ieskaitot peldbaseinu, plānots ierīkot līdz 2021. gada janvārim. King's College, Britu skolas Latvijā otrās kārtas paplašināšanā plānots investēt 15 miljonus eiro.

Ceremonijā piedalījās britu vēstnieks Latvijā Kīts Šenons, "King's Group" viceprezidents Nikolass Frajs, LR Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Anita Muižniece, Britu padomes vadītāja Zane Matesoviča, Latvijas - Lielbritānijas tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītāja Renāte Romanovska, skolas būvnieki, sadarbības partneri un vecāki.

Muižniece pauda prieku par skolas straujo attīstību un augstajiem izglītības standartiem, nodrošinot bērniem lielisku mācību vidi. Atzinīgus vārdus Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre veltīja plānotajam "King's College", Britu skolas Latvijā atvērto klašu projektam, kas sniegs iespēju Latvijas pedagogiem gūt ieskatu britu mācību procesā.

Britu skola "King's College" Latvijā nodrošina skolēniem iespēju apgūt Britu Nacionālo mācību programmu ar plašu priekšmetu klāstu, ļaujot sagatavoties IGSCE, AS un A līmeņa eksāmeniem. Šī programma dod iespēju skolēniem startēt iestājeksāmenos tādās prestižās universitātēs kā Kembridža, Oksforda, Bērklija, Hārvarda un citās augstākās izglītības iestādēs visā pasaulē. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu