Atjaunota vilcienu kustība posmā no Ziemeļblāzmas līdz Vecāķiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vilcienu kustība posmā no Ziemeļblāzmas līdz Vecāķiem ir atjaunota, informē VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Ella Pētermane.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka attiecīgajā dzelzceļa posmā šobrīd var kursēt tikai dīzeļvilcieni, kamēr nav noņemti pārējie divi vadi no "Latvijas dzelzceļa" kontakttīkla.

Jau ziņots, ka piektdien plkst. 9.42 reģistrēts vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijas bojājums Rīgā, ietekmējot aptuveni 500 klientu elektroapgādi Vecdaugavā - Airu, Atlantijas, Palejas ielā un Vecāķu prospekta apkaimē.

"Sadales tīkla" preses sekretāre Tatjana Smirnova skaidroja, ka elektroapgādes traucējumus izraisīja pārtrūcis vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas vads, kas ir nokritis uz dzelzceļa sliedēm.

Pētermane pavēstīja, ka gaisvadu elektrolīnijas vads nokritis uz dzelzceļa sliedēm posmā Ziemeļblāzma-Vecāķi.

Viņa atzīmēja, ka "Latvijas dzelzceļa" energodispečers nekavējoties atslēdzis spriegumu "Latvijas dzelzceļa" kontakttīklā šajā posmā, savukārt avārijas brigādes nekavējoties izbraukušas uz notikuma vietu un, sadarbojoties ar "Sadales tīkla" darbiniekiem, novērš bojājumu.

Pētermane informēja, ka "Latvijas dzelzceļa" darbinieki noņems vienu no trim vadiem, kas uzkritis uz "Latvijas dzelzceļa" kontakttīkla. Līdz ar to šajā līnijā varēs kursēt dīzeļvilcieni. Savukārt "Sadales tīkla" darbinieki kontakttīklu plāno atbrīvot no vēl diviem augstsprieguma vadiem, kuri nav norauti pavisam, bet vēl ir savienoti ar augstsprieguma līniju. Pēc tam būs iespēja atjaunot elektrovilcienu kustību šajā posmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu