"Saskaņa" izslēgusi četrus "dumpīgos" RD frakcijas deputātus arī no partijas (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vadims Baraņņiks, Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs
Vadims Baraņņiks, Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs Foto: LETA

​No partijas "Saskaņa" izslēgti četri tās biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka Rīgas nodaļa lēmusi izslēgt no partijas šos biedrus.

Rīgas domes deputāts Mihails Kameņeckis (S) aģentūrai LETA sacīja, ka šie deputāti nodarbojušies ar frakcijas "Saskaņa" šantāžu, lai iegūtu varu. Konkrētus veidus, kā šie deputāti šantažējuši partiju, Kameņeckis gan neminēja, aicinot par to jautāt pašiem deputātiem.

Kameņeckis skaidri neatbildēja, kā turpmāk Rīgas domes koalīcija plāno strādāt, jo vēl esot nepieciešams laiks aptvert notiekošo. Ar šiem četriem deputātiem sadarbība gan nebūšot iespējama, piebilda Kameņeckis.

Atbildot uz jautājumu, ko varētu darīt, lai situāciju uzlabotu, "Saskaņas" deputāts sacīja, ka vislabākais būtu "turpināt pildīt vēlētājiem dotos solījumus".

Tuvākajā laikā tikšot pieņemti lēmumi par minēto četru domnieku atsaukšanu no visiem ieņemamajiem amatiem.

Jau vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti minētie četri biedri.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā Latvijas Televīzijai skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no "Gods kalpot Rīgai", pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

Četri izslēgtie deputāti gan norādījuši, ka vien ir vēlējušies rūpīgāk izvērtēt partijas izvirzītos kandidātus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu