Ar divriteni ikdienā - Liepājas velo vasarā!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Klāt ir jūnijs, un tas nozīmē, ka Liepājā un novados sākas izaicinājums “Liepājas velo vasara 2019”. Tiem, kas piedalās otro vai vairāk gadus, viss ir skaidrs, bet tiem, kas vēlas piedalīties pirmo reizi, būs daudz atklājumu un pārsteigumu.

“Liepājas velo vasara 2019” notiek jau sesto gadu pēc kārtas un, kā jau katru gadu, aicinām iesaistīties tajā ikvienu, kam dzīves ritms un ikdienas vajadzības ļauj pārvietoties ar divriteni,” iesāk biedrības “Velo-Redele” projektu vadītājs Mārtiņš Zālītis.

Foto: Publicitātes foto

“Lai gan divritenis ir lielisks ikdienas aktivitāšu apvienojums ar pārvietošanos savās ikdienas gaitās, taču, bieži vien auto ērtais krēsls ņem virsroku un pāris km pilsētā uz/no darbavietas tiek mēroti ar auto, kas nav ne ekonomiski, ne videi draudzīgi.

Tāpēc pasākums, kuram ir plašs atbalstītāju loks, aicina ikvienu padomāt un iespēju robežās izmantot divriteni ceļam uz/no darbavietas vai kādās citās ikdienas gaitās.

Šis ir veids, kā varam veicināt divriteņu izmantošanu ikdienā un to darām. Pirmais veids ir ērta un moderna divriteņiem domāta infrastruktūra. Tikai nedaudz ir nepieciešams, lai mēs paveiktu lielas lietas, jo tās sastāv no daudz mazām un ikdienas paradumu maiņa ir tā mazā lieta, kas jūsu dzīvē ienesīs lielas un patīkamas pārmaiņas. Viennozīmīgi, divritenis ir ērtākais, ātrākais, lētākais un videi draudzīgākais transportlīdzeklis, īpaši pilsētvidē. Pie tam – visos gadalaikos.

Un, lai būtu vēl skaidrāk, veiciet kaut nelielus aprēķinus, un ātri nonāksiet pie rezultāta, ka jūsu budžets palielināsies, netērēsiet līdzekļus tur, kur tos var netērēt.

Lai piedalītos:

  • jāaizpilda dalībnieka anketa
  • jāreģistrējas “endomondo” aplikācijā un jāpievienojas izaicinājumam (challange) “Liepājas velo vasara 2019”
  • jāizlasa nolikums un jābrauc ar divriteni.
Foto: Publicitātes foto

Mārtiņš uzsver, ka pasākums ir savā ziņā unikāls, tādēļ, ka katrs pats ir tā vadītājs un rīkotājs, jo pats plāno, kur, kad, ar ko un cik viņš brauks. Vai tas ir uz darbu vai tikai brīvdienās, tās var būt mtb sacīkstes, izbraucieni un tā joprojām. Ir tikai viens neliels kritērijs – jānobrauc ir vismaz 250 km 3 mēnešu laikā.

Lieliski, manuprāt, jo “Liepājas velo vasara 2019” ir papildinājums jebkuram pasākumam ar divriteņiem. Jebkuram. Visus var apvienot ar “Liepājas velo vasara 2019” tādējādi palielinot iespēju tikt pie jaukām un vērtīgām balvām.

Pasākumam gan ir izteikti lokāls raksturs – 2/3 no veiktajiem km ir jābūt veiktiem Liepājā, Grobiņas, Pāvilostas, Aizputes, Durbes, Priekules, Vaiņodes, Nīcas un Rucavas novados. Tāpēc jau arī tāds nosaukums – “Liepājas velo vasara 2019”.

Dalībnieku rezultāti tiek iedalīti 3 daļās:

  •  Dalībnieki kuri nobrauc virs 3000 km;
  •  Dalībnieki, kuri nobrauc 250 – 3000 km (vīrieši un sievietes atsevišķi);
  •  Balvu izloze visiem, kas veikuši vismaz 250 km 3 mēnešu laikā un ieradušies uz apbalvošanas pasākumu.

Jāsaka, ka lielākā daļa foršo balvu tiks izlozētas starp dalībniekiem, kas ieradīsies uz apbalvošanu septembrī.

Foto: Publicitātes foto

Pasākuma gaitā arī būs vairāki papilduzdevumi – piemēram, pasākumam tiek izgatavoti īpaši velo suvenīri, kuri tiks paslēpti visiem pieejamā vietā, un pēc apraksta tie jāatrod, un tie paliek atradēja īpašumā, par to kopējā ieskaitē dalībnieks saņem punktus.

Aicinām pieteikties un reģistrēties pasākumam ikvienu, neatkarīgi no tā, cik daudz vai maz izmanto divriteni. Jo pasākums neuzliek pienākumus kaut kur noteikti būt, tik vien, cik ir pirms brauciena jānospiež divas podziņas viedtālrunī. Ļoti vienkārši. Toties motivējošās balvas – lieliskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu