Jūtūbere Ilze Līkuma atklāj savu cīņu ar cukuru, kas nosēdinājis viņas vielmaiņu (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/sieviskiba_makeup_angel/

Pašmāju “Youtube” kanāla īpašniece un meikapa blogere Ilze Līkuma sociālajos tīklos faniem atklāja, ka savulaik bijusi atkarīga no cukura – tas gan sabojājis viņas vielmaiņu, gan radījis neremdējamu bada sajūtu.

“Gribēju parunāt par manām attiecībām ar junk food. Principā es neesmu burgeru, picu un citu brīnumu cienītāja, ne īsti tagad, ne arī iepriekš manī tas neraisīja aizkustinājuma asaras vai narkomānu cienīgu vilkmi. Lielākais “ļauninieks” manā dzīvē ir bijis cukurs un nespēja to lietot normāli, ierobežotos daudzumos. Cukurs ir interesants, tas ne tikai slēpās veselīgajās sulās, batoniņos un visādos citos brīnumos, bet tieši no tā rodas mistiskā BADA SAJŪTA. Tie, kuri zina, par ko es runāju, noteikti sapratīs, kāpēc es to uzrakstīju lieliem burtiem.

Pārmērīga cukura patērēšana pusaudžu vecumā - tas bija mīļum mīļais kolas dzēriens, kurš diemžēl ir īsta cukura bumba, veiksmīgi, pamazām nosēdināja manu no dabas doto ne pārāk ātro vielmaiņu.

Tieši bada sajūta arī radīja vēlmi to aizpildīt ar kaut ko saldu, jo, ticat vai ne, kādreiz (arī pie mazāka svara!) es nevarēju noiet stundu, jo man reiba galva, likās, ka noģībšu, gribējās apēst ko saldu, jo likās nereāli slikti. Nevienam neiesaku tādu murgainu stāvokli. [..] Kopumā, stabilizējot cukura atkarību, pazūd arī mega vēlme apēst visu, kas nekustas, tomēr, ja tagad vēlos ko saldu, padomāju, ko tieši, nevis ķeru un grābju, ka tik kaut kas salds!” raksta Līkuma.

Viņas ierakstu "Instagram" komentējusi arī Latvijā populārā "Youtube" kanāla "PARâdi MODI" īpašniece Anete Ozoliņa: "Es esmu pilnīgs junk food atkarīgais... Bet ar cukuru tagad gan skatos daudz cītīgāk, jo jūtu, ka bez ir labāk. Kafiju/tēju tagad tikai ar medu."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu