Kosova ANO misijas līdzstrādnieku no Krievijas pasludina par "persona non grata" (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kosovas premjerministrs piektdien par "persona non grata" pasludināja ANO misijas līdzstrādnieku Krievijas pilsoni, kurš policijas operācijas gaitā tika ievainots un aizturēts.

ANO misijas Kosovā (UNMIK) civilo jautājumu amatpersona Mihails Krasnoščokovs otrdien tika aizturēts kopā ar vairākiem citiem cilvēkiem un apsūdzēts, ka viņš pārsvarā serbu apdzīvotājos Kosovas ziemeļos traucējis policijas operācijai pret noziedznieku tīklu.

Krasnoščokovs vēlāk tika atbrīvots un nogādāts slimnīcā Serbijas galvaspilsētā Belgradā, kur viņu piektdienas rītā apmeklēja Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs.

Kosovas premjerministrs Ramušs Haradinajs sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis, ka Krasnoščokovs izraidīts, jo "darbojies pret Kosovas konstitucionālo kārtību, universālajām vērtībām, mieru un stabilitāti."

Kā skaidroja Kosovas policija, Krievijas pilsonis kopā ar vietējiem kolēģiem aizturēts pēc tam, kad viņi izmantojuši UNMIK automašīnu, lai izveidotu "barikādi" kopā ar vietējiem iedzīvotājiem, kas otrdien centušies nepieļaut policijas iekļūšanu Zubinpotokas pilsētā.

UNMIK uzstāja, ka misijas darbinieki "veikuši savus pienākumus, lai veiktu novērošanu un ziņotu par situāciju".

UNMIK arī pauda bažas, ka Kosovas policija pret misijas darbiniekiem pielietojusi pārmērīgu spēku.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosodīja "pilnīgi nepieņemamo uzvedību" pret tās pilsoni, kas "nekādā veidā nevar tikt attaisnota", vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Belgrada norādījusi, ka Kosovas policijas operācijas serbu kopienās ir provokācija no bijušā kara pretinieka puses.

Arī divas desmitgades pēc tam, kad Kosova atdalījās no Serbijas un vēlāk pasludināja neatkarību, attiecības Belgradas un Prištinas starpā ir sliktas un dažkārt saspringtas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu