Pļaviņš/Točs iekļūst Ostravas četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Foto: Evija Trifanova/LETA

Čehijā notiekošajā Pasaules tūres četru zvaigžņu posma turnīra astotdaļfinālam kvalificējās Latvijas volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā izlikti ar 22.numuru, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (23:21, 21:15) pārspēja amerikāņus Viljamsu Alenu un Stefordu Sliku, kuri turnīrā izlikti ar 25.numuru.

Pašmāju volejbolisti astotdaļfinālā spēkosies ar vāciešiem Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, kuriem turnīrā piešķirts 12.numurs.

Piektdienas vakarā izslēgšanas turnīra pirmo spēli aizvadīs ar devīto numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri spēkosies ar kanādiešiem Semu Pedlovu un Semu Šekteru. Kanādas duetam sacensībās piešķirts 14.numurs. Uzvaras gadījumā Samoilovs/Šmēdiņš astotdaļfinālā spēkosies ar turnīrā pirmo numuru izliktajiem norvēģiem Andersu Berntsenu Mūlu un Kristianu Sērumu.

Pašmāju volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un posmu noslēdza dalītā 17.vietā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu