"Metta" futbolisti virslīgas mačā uzvar "Jelgavu"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Metta" komandas futbolisti
"Metta" komandas futbolisti Foto: Alex Puskins (optibetvirsliga.lv)

"Metta" komanda piektdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas spēlē, izbēgot no pēdējās vietas kopvērtējuma tabulā.

"Metta" savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja "Jelgavas" komandu, kas līdz ar zaudējumu atkāpās uz pēdējo pozīciju.

Rīdziniekiem abus vārtus guva Tamirlans Džamulatdinovs.

Mača rezultāts tika atklāts devītajā minūtē, kad Džamalutdinovs tika pie bumbas soda laukumā un pēc sitiena ar rikošetu raidot to vārtos. Puslaika beigās jelgavnieki sarūpēja savu pirmo puslīdz bīstamo situāciju pie pretinieku vārtiem, tomēr izlīdzināt rezultātu nespēja.

Otrā puslaika pirmajā pusē nevienai no komandai neizdevās saasināt situāciju, līdz 68.minūtē "Metta" pēc pretinieku spēles ar roku nopelnīja 11 soda sitienu. To devās izpildīt Džamulatdinovs, kurš Antonīna Paņenka stilā raidīja bumbu vārtos.

Turpinājumā "Jelgavas" centieni atspēlēties vainagojās panākumiem, jo piecas minūtes pirms pamatlaika beigām arī uz "Metta" vārtiem tika nozīmēta "pendele", kuru, sarūgtinot savu bijušo komandas biedru Dāvi Ošu, realizēja Dāvis Indrāns. Pamatlaika beigās zemgaliešiem bija vēl viena iespēja gūt vārtus un izraut neizšķirtu, tomēr no asa leņķa sistā bumbu nedaudz lidoja garām vārtiem.

"Metta" pie uzvarām nebija tikusi trīs spēles pēc kārtas, ciešot divus zaudējumus un vienreiz spēlējot neizšķirti. Savukārt priekšpēdējā pozīcijā esošā "Jelgava" pie panākuma nav tikusi jau sešos mačos - trīs neizšķirti un tikpat zaudējumi.

Šo komandu pirmā apļa cīņā "Metta" svinēja uzvaru ar 2:1. Abām komandām tagad ir pa 13 punktiem, bet priekšā ir "Metta" futbolisti, kuri uzvarējuši abās savstarpējā cīņās.

Pirms tam divkārtējā valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, pakāpjoties uz trešo vietu kopvērtējumā.

Šo komandu sezonas pirmajā savstarpējā mačā "Spartaks" svinēja uzvaru ar 2:0.

Sestdien šī kārta tiks noslēgta ar vēl diviem mačiem, kuros tiksies "Daugavpils" - "Liepāja" un "Riga" - RFS. Šo kārtu izlaiž "Ventspils" futbolisti.

Ar 14 spēlēs gūtiem 28 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 25 punktiem 13 mačos seko "Riga" komanda, kamēr trešā ar 22 punktiem 14 dueļos ir "Spartaka" komanda. Tālāk ar 21 punktu 14 cīņās seko "Valmiera Glass"/ViA, bet piekto vietu ar 20 punktiem 14 dueļos ieņem "Ventspils". Sestā ar 17 punktiem 13 cīņās ir "Liepāja", tālāk ar 16 punktiem 13 dueļos seko "Daugavpils", astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Metta" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem noslēdz "Jelgava".

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu