Rīgā policisti narkomānam atsavinājuši 65 gramus metamfetamīna

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policisti. Ilustratīvs foto
Pašvaldības policisti. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas centrā policisti kādam narkomānam atsavinājuši 65 gramus metamfetamīna un psihotropas iedarbības tabletes, informē Valsts policija.

Nedēļas sākumā otrdienas novakarē Rīgas Centra iecirkņa operatīvie darbinieki, veicot darba pienākumus, uz ielas Matīsa ielā pamanīja vīrieti, kurš izskatījās narkotisko vai psihotropo vielu reibumā. Turpat netālu no vīrieša atradās viņa automašīna. Veicot spēkrata pārbaudi, tā salonā tika konstatētas četras tabletes ar psihotropu iedarbību. Policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka vīrietis šīs tabletes nav iegādājies medicīniskos nolūkos. Vīrietis tika administratīvā kārtībā aizturēts un nogādāts Rīgas Centra iecirknī.

Policisti veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, kas atrodas turpat netālu Rīgas centrā. Kratīšanas laikā skapī tika konstatēts maisiņš ar 60 gramiem pulverveida vielas. Sākotnējā ekspertīze liecina, ka šī viela ir metamfetamīns. Veicot atkārtotu automašīnas apskati, tās bagāžas nodalījumā tika atrasti un atsavināti vēl pieci grami metamfetamīna un vēl četras psihotropas iedarbības tabletes.

Aizturētais ir dzimis 1984.gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts gan par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, gan arī par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas - par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Pēc atsavināto vielu galīgās ekspertīzes rezultātu saņemšanas, iegūstot informāciju par narkotisko vielu daudzumu maisījumā, iespējams, kriminālprocess tiks pārkvalificēt pēc bargāka panta, proti, par to glabāšanu lielā apmērā.

Tāpat, ja tiks gūts apstiprinājums, ka aizturēšanas brīdī aizdomās turētais atradies narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, viņam administratīvā kārtībā būs jāatbild arī par šo pārkāpumu.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Lai efektīvi cīnītos ar narkotiku apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot policijai par to tirgošanas vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu