Brīvdabas muzejā tautas mākslas darinājumu gadatirgus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Meinerts

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs sestdien aicina uz 49. latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgu, informēja muzeja pārstāve Harita Maniņa.

Gadatirgus šodien notiks no plkst.9 līdz plkst.18 un 2. jūnijā no plkst.9 līdz plkst.17. Arī šogad gadatirgus pulcēs Latvijas labākos amatniekus un mājražotājus, kā arī piedāvās plašu kultūras programmu un iespēju gūt ierosmi vasaras ceļojumiem pa Latviju, sola Maniņa.

Foto: Brīvdabas muzeja gadatirgus.

Kā norāda organizatori, gadatirgus "pieņemas spēkā" - šogad tas pulcēs vairāk nekā 540 amatniekus (no kuriem 57 gadatirgū piedalās pirmo reizi), 185 pārtikas tirgotājus un 18 ēdinātājus, tā kultūras programmu veidos dažādu deju un muzikālo kolektīvu uzstāšanās no visas Latvijas un kopējais tirdzniecības metru skaits sasniegs 2441 metru.

Maniņa skaidro, ka gadatirgus ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un arodu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem un ārzemēm. Vienlaikus gadatirgus ir amatniecības gada sasniegumu skate un iespēja meistariem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus, pauž muzeja pārstāve.

Gadatirgū būs plaši pārstāvēti tūrisma informācijas centri no visas Latvijas, kas apmeklētājiem piedāvās iespēju gan iepirkties, gan gūt ierosmi aizraujošiem ceļojumiem, informēja Maniņa.

Gadatirgus biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā muzeja kasē un “Biļešu paradīzes” interneta vietnē. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas. Ieejas maksa skolēniem ir 1,4 eiro, pilna laika studentiem divi eiro, pensionāriem 2,5 eiro, pieaugušajiem četri eiro. Ģimenes biļete (viens līdz divi pieaugušie + viens līdz četri bērni līdz 18 gadu vecumam) maksā 8,5 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu