Hamburgā rosina atcelt sodu par pārtikas izņemšanu no atkritumu konteineriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pārtika atkritumu konteinerā. Ilustratīvs attēls
Pārtika atkritumu konteinerā. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Hamburgas senators un Zaļo partijas pārstāvis Tils Štefens ierosinājis veikt izmaiņas likumos, lai pārtikas izņemšana no atkritumu konteineriem vairs netiktu uzskatīta par zādzību, ziņo Deutsche Welle. Šādā veidā senators vēlas vērsties pret izšķērdīgo attieksmi pret pārtiku. Ar attiecīgo likumdošanas iniciatīvu Štefens sola nākt klajā jūnija sākumā Vācijas federālo zemju tieslietu ministru konferencē.

Lielveikalu un restorānu atkritumu konteineros nereti nonāk pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš, taču tie vēl ir lietojami uzturā un nav uzskatāmi par veselībai bīstamiem. Hamburgas senators Tils Štefens ierosina pārņemt Francijas pieredzi, kur veikaliem, kuru platība pārsniedz 400 kvadrātmetrus, ir jāgādā par neiztirgotās pārtikas nodošanu humanitārajām organizācijām, kas palīdz bezdarbniekiem un sociāli neaizsargātiem cilvēkiem.

Pašlaik ir aprēķināts, ka Vācijas iedzīvotāji gadā atkritumos izmet aptuveni 11 miljonus tonnu pārtikas produktu. Jau pašlaik daudzi lielveikali ir uzsākuši sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, kas palīdz trūkumcietējiem.

Pagājušā gada beigās Vācijā lielu rezonansi izraisīja tiesas process pret divām studentēm, kas aizturētas, jo ņēmušas pārtikas produktus no kāda lielveikala atkritumu konteineriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu