Munīcijas rūpnīcas sprādzienā Krievijā 79 cietušie (32)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dūmi pēc sprādzieniem munīcijas rūpnīcā Krievijas pilsētā Dzeržinskā
Dūmi pēc sprādzieniem munīcijas rūpnīcā Krievijas pilsētā Dzeržinskā Foto: Reuters/ScanPix

Vairākos spēcīgos sprādzienos munīcijas rūpnīcā Dzeržinskas pilsētā, Krievijas Ņižņijnovgorodas apgabalā, sestdien ievainoti 79 cilvēki, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz veselības jomas amatpersonām. Sprādzienu apvidū izsludināts ārkārtas stāvoklis. Cilvēku vidū, kuriem bija nepieciešama mediķu palīdzība, bijuši kā fabrikas strādnieki, tā tuvējo namu iedzīvotāji.

Aculiecinieku uzņemtajās fotogrāfijās un video redzami biezu dūmu mākoņi, bet ziņu aģentūra Interfax vēsta, ka notikuši veseli divi sprādzieni. RIA "Novosti" savukārt ziņo par trim sprādzieniem. Rajona administrācija izplatījusi informāciju par vismaz 79 cietušiem cilvēkiem, bet divi tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts. Izdzīvojušo meklēšana pašlaik ir pārtraukta, jo pastāvot atkārtotu eksploziju draudi.

Parādoties pirmajām ziņām par sprādzieniem, amatpersonas vēstīja par 19 cietušajiem, bet atjaunotajā informācijā cietušo skaits ievērojami audzis.

"Atbilstoši jaunākajai informācijai pēc sprādzieniem rūpnīcā "Kristall" pēc medicīniskās palīdzības vērsušies 79 cilvēki - 38 fabrikas strādnieki un 41 pilsētas iedzīvotājs. Bērnu ievainoto vidū nav," teikts Veselības aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Neoficiāli vēstīts, ka sprādziens noticis cehā, kur ražots trotils, un šī ēkas daļa ir pilnībā sagrauta. Sprādziena iemesls varētu būt bijusi tehnoloģisko procesu neievērošana.

Krievijas mediju pārraidītajos kadros redzams, kā virs rūpnīcas "Kristall", kas ražo spridzekļus armijas un civilajām vajadzībām, paceļas liesmas un milzīgs dūmu mākonis.

Daļa fabrikas ēku sapostīta, bet iedzīvotāji mudināti turēt logus aizvērtus.

15 cilvēki nogādāti slimnīcās, bet neviens cilvēks nav gājis bojā, sacīja amatpersona.

Mediji citē amatpersonu pausto, ka cietušajiem ir "šrapneļu izraisītas vieglas un vidēji smagas brūces".

Sprādzienu spēks nodarījis postījumus piecām fabrikas ēkām un 180 netālajiem namiem.

Divi cilvēki šobrīd tiek uzskatīti par pazudušiem, sacīja Ņižņijnovgorodas apgabala vicegubernators Dmitrijs Krasnovs.

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter
Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Kā paskaidroja Dzeržinskas administrācijā, pēc sprādzieniem ķīmiskie draudi neesot radušies.

Ārkārtas situāciju ministrijā pavēstīja, ka cietuši 38 fabrikas strādnieki un četri vietējie iedzīvotāji.

Dzeržinskā un dažos apkārtnes ciemos izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Rūpnīca, kurā notikusi eksplozija, ir viens no lielākajiem munīcijas ražotājiem Krievijā. Tā ir arī vienīgā vieta valstī, kur tiekot ražots oktogēns un heksogēns.

Foto: Reuters/ScanPix

Ņižņijnovgorodas apgabala gubernators Gļebs Ņikitins sasaucis ārkārtas situāciju komitejas sēdi un devies uz notikuma vietu, vēsta "Interfax".

Foto: Reuterss / Scanpix

Sprādzienu iemesls pašlaik nav zināms.

Krievijas sociālajos tīklos tiek izplatītas baumas, ka cilvēkiem vajagot steidzami iegādāties pārtiku un pamest pilsētu.

„Mans tēvs strādā Federālajā Drošības dienestā (FSB). Šodien viņu steidzami izsauca uz sanāksmi. Atgriezās vēlu un neko nepaskaidroja. Vienīgi noteica, ka jāsavāc mantas un jāskrien uz veikalu iegādāties pārtiku divām nedēļām. Pēc tam brauksim kaut kur tālu prom ārpus pilsētas robežām. Nezinu, kas notiek, bet, manuprāt, tas ir sākums...”, sociālajos tīklos vēstīts profilā, ko it kā izveidojusi Daša Pahova.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu