"Clippers" sodīta par Kavai Lenarda slavināšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Clippers" saņēmusi naudas sodu par Toronto "Raptors" zvaigznes līdera Kavai Lenarda slavināšanu.

Lenards šovasar kļūs par brīvo aģentu, un kā viena no viņa nākamajām darbavietām tiek minēta tieši "Clippers" komanda.

Ietekmīgā Ziemeļamerikas medija ESPN pārraidē "SportsCenter" Losandželosas vienības galvenais treneris Doks Riverss norādīja, ka Lenards ir vistuvāk tam līmenim, kādu savulaik demonstrēja leģendārais Maikls Džordans.

"Līgā ir daudz labu basketbolistu - Lebrons Džeimss un Kevins Durants ir fenomenāli. Negribu teikt, ka Lenards ir Džordans, bet viņš tam ir vistuvāk," neslēpa Riverss. "Kavai ir lielas plaukstas, viņš prot darboties groza tuvumā, viņš spēj noslēgt uzbrukumus un aizsargāties. Ja uzveic Lenardu cīņā par pozīciju laukumā, viņš tevi tāpat izgrūstīs, turklāt arī tālmetiens viņam ir labs."

Šādi Riversa komentāri guva plašu rezonansi, daudziem to nosaucot par veidu, kā Lenardu pārvilināt uz "Clippers", lai gan tas nav atļauts, jo spēlētājam ir spēkā esošs līgums. Tā uzskatīja arī NBA vadība, piemērojot Losandželosas klubam 50 000 dolāru (44 660 eiro) naudas sodu.

Zīmīgi, ka basketbolists dzimis tieši Losandželosā, bet savas NBA karjeras laikā viņš pārstāvējis Sanantonio "Spurs" un "Raptors" komandas.

Lenards jau ilgu laiku tiek saistīts ar pievienošanos kādai no Losandželosas komandām - "Clippers" vai "Lakers", bet šobrīd viņš NBA finālā ar "Raptors" cīnās pret iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Netiek izslēgts, ka Lenards varētu arī palikt "Raptors" komandā. Pēdējā laikā izskanējusi versija, ka viņš ar šo klubu varētu noslēgt īstermiņa vienošanos.

Lenards šosezon regulārajā čempionātā 60 spēlēs vidēji iemeta 26,6 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas, kamēr 19 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 30,7 punkti un 8,8 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu