GKR cer, ka četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti turpinās atbalstīt koalīciju (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vjačeslavs Stepaņenko
Vjačeslavs Stepaņenko Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes koalīcijas stabilitāte īsti nav apdraudēta un ir diezgan liela pārliecība, ka četri no "Saskaņas" frakcijas izslēgtie deputāti turpinās atbalstīt koalīcijas un Rīgas mēra virzītos priekšlikumus, sacīja Rīgas domes "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Viņš norādīja, ka patlaban neredz problēmas koalīcijas turpmākajā darbībā, jo šie četri deputāti ar savām balsīm jau ir atbalstījuši GKR pārstāvja Daiņa Turlā ievēlēšanu mēra amatā un arī turpmāk, visticamāk, atbalstīs koalīciju ne tikai vārdos, bet arī darbos.

"Problēma pat nav koalīcijā, bet vienā no koalīcijas frakcijām "Saskaņā". Tā ir viņu iekšējā lieta un viņiem ar to jātiek galā. Domāju, ka "Saskaņa" ar šo problēmu, kas potenciāli varētu apdraudēt koalīcijas stabilitāti, arī tiks galā," skaidroja Stepaņenko.

Viņš piebilda, ka neformālas sarunas ar koalīcijas partneriem notiek visu laiku. "Tās notiek sazvanīšanās formā, kad viens otram jautājam, ko par to vai citu jautājumu domā. Tāpēc arī man ir pārliecība, ka "Saskaņa" savu iekšējo konfliktu ātri atrisinās," sacīja Stepaņenko.

GKR frakcijas vadītājs arī norādīja, ka viņam nav ilūziju par to, ka opozīcija varētu mainīt savu attieksmi un pavirzīties pretim koalīcijai. "Opozīcija jebkurā gadījumā mēģinās darīt visu, lai tālāk "sašūpotu" koalīciju un paši kļūtu par valdošo koalīciju. Nevienu mirkli nedomāju, ka opozīcija varētu pieņemt kādu koalīcijas piedāvātu amatu, lai veidotu ciešāku sadarbību," sacīja Stepaņenko.

Viņš atgādināja, ka Turlais kādā no intervijām izteicies, ka viens no potenciāliem sadarbības piemēriem varētu būt tas, ka opozīcijas pārstāvis ieņem Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja amatu, kuru līdz šim ieņēma Turlais. "Nedomāju, ka opozīcija ko tādu varētu pieņemt," sacīja Stepaņenko.

Jau vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu