Palameika un Štrobinders triumfē tradicionālajās "Ventspils šķēpu" sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Madara Palameika
Madara Palameika Foto: AFP/SCANPIX

Šķēpmetēji Madara Palameika un Rolands Štrobinders sestdien izcīnīja uzvaras "Ventspils šķēpi" sacensībās.

Par šī gada sacensību čempioni kronēta Latvijas rekordiste Palameika, kura otrajā mēģinājumā šķēpu raidīja 62,46 metru attālumā un ar to bija gana, lai izcīnītu pirmo vietu. Zīmīgi, ka ieskaitīti bija tikai viņas pirmie trīs metieni no sešiem. Otrā ar 56,09 metriem bija ukrainiete Hanna Hacko-Fedusova, bet labāko trijnieku noslēdza vēl viena mājiniece Anete Kociņa, šķēpu aizmetot 55,99 metru tālu.

Sieviešu konkurencē kopumā startēja septiņas dalībnieces.

Vīru sacensībās pirmo vietu izcīnīja pagājušā gada čempions Štrobinders, kurš šķēpu raidīja 81,21 metru tālumā. Tikai divos no pieciem ieskaitītiem metieniem viņš spēja pārsniegt 80 metru atzīmi. Otrais ar 80,07 metru raidījumu bija latvietis Gatis Čakšsm, bet trešo vietu izcīnīja izcīnīja Baltkrievijas šķēpmetējs Aliaksejs Katkavecs labākajā raidījumā sasniedzot 78,01 metru atzīmi.

Šī gada pasaules čempionāta normatīvs dāmām ir 61,50 metri, kuru Palameika sasniedza jau pirms šīm sacensībām Šanhajā, tikmēr vīriem šķēps jāraida 83 metru attālumā, ko Štrobinders paveica maija beigās Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Izaicinājuma sacensībās Ķīnā.

Par pērnā gada čempioni kļuva Kociņa, bet vīru konkurencē labākais bija Štrobinders.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu