No „Saskaņas” izslēgtais Petrovs par „konsultācijām” pērn saņēmis gandrīz €85 000 (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāts Valērijs Petrovs piedalās Rīgas domes sēdē
Rīgas domes deputāts Valērijs Petrovs piedalās Rīgas domes sēdē Foto: Ieva Lūka / LETA

No Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas un partijas izslēgtais domes deputāts Valērijs Petrovs kā "Rīgas Centrāltirgus" konsultants pērn darba algā saņēmis 35 243 eiro, bet kā struktūrvienības vadītājs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" - 49 434 eiro, liecina Petrova valsts amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestam.

Par darbu Rīgas domē Petrovs pērn darba algā saņēmis 12 372 eiro.

Tāpat Petrovs pērn saņēmis 245 000 eiro par SIA "Farm-Melisa" kapitāldaļu pārdošanu.

Petrovs pērn deklarējis 8000 eiro uzkrājumus skaidrā naudā un 219 973 eiro bezskaidras naudas uzkrājumus. Petrovs deklarējis arī 10 644 eiro parādsaistības.

Petrova īpašumā ir arī 2000 SIA "Rīgas pasts" kapitāldaļas 2844 eiro nominālvērtībā.

Pagājušajā gadā Petrovs bija Rīgas domes Īpašuma privatizācijas komisijas loceklis, Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas domes Rīgas pilsētas siltumapgādes jautājumu komisijas loceklis un Rīgas vides aizsardzības fonda padomes loceklis.

Tāpat Petrovs bija valdes loceklis "Riga without drugs", "Pareiza lieta", kā arī valdes loceklis SIA "Farm-Melisa" un valdes priekšsēdētājs SIA "Rīgas pasts".

Jau vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu