Ķīnas ministrs: Tiaņaņmeņas laukuma slaktiņš bija pareiza rīcība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji Ķīnā; ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji Ķīnā; ilustratīvs foto. Foto: AP/Scanpix

Ķīnas varas iestādes pirms 30 gadiem rīkojās pareizi, ar armijas palīdzību apspiežot pret komunistu režīmu vērstos protestus Pekinas Tiaņaņmeņas laukumā, lai gan tika nogalināti simtiem cilvēku, svētdien paziņoja Ķīnas aizsardzības ministrs Vei Fenhe.

"Šis incidents bija politiska nepakļaušanās, un centrālā valdība veica pasākumus, lai apturētu nepakļaušanos, un tā ir pareiza politika," sacīja Ķīnas aizsardzības ministrs Āzijas drošības konferencē "Šangrilas dialogs" Singapūrā.

Vei pauda neizpratni, kāpēc joprojām tiek pausts viedoklis, ka Ķīnas varasiestāžu rīcība, apspiežot protestus Tiaņaņmeņas laukumā, nav bijusi pareiza.

"30 gadi ir pierādījuši, ka Ķīnā ir notikušas būtiskas izmaiņas," sacīja ministrs, piebilstot, ka. pateicoties toreizējai varasiestāžu rīcībai, "Ķīnā valdījusi stabilitāte un attīstība".

Ķīnā nav atļauts publiski apspriest 1989.gada 4.jūnija nakts notikumus, kad armija ar tankiem un bruņutransportieriem nogalināja simtiem protestētāju  Pekinas Tiaņaņmeņas laukumā, kas bija pieprasīja demokrātiskas reformas un protestēja pret korupciju varas iestādēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu