Petruči aizraujošā sacīkstē izcīna savu pirmo "MotoGP" uzvaru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Itāļu motobraucējs Danilo Petruči no "Ducati" vienības svētdien savās mājās Mudžello guva uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sestā posma - Itālijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases ieskaitē.

Petruči "MotoGP" klasē startē astoto sezonu, bet tikai svētdien 28 gadus vecais itālis savās 128.sacīkstēs svinēja pirmo uzvaru karjerā.

Sacensības no pirmās starta vietas sāka pašreizējais čempions, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības, kurš pirmajos apļos turējās vadībā. Markess ceturtajā aplī zaudēja vadību un ātri atkāpās uz ceturto vietu, kamēr līderpozīcijā izvirzījās Petruči.

Pāris apļus līderpozīcijā pabija arī Petruči komandas biedrs un tautietis Andrea Dovicioso, bet vēlāk otrs "Ducati" braucējs atguva pirmo vietu. Priekšpēdējā aplī Dovicioso vēlreiz pakāpās uz pirmo vietu, bet ātri to zaudēja, abus itāļus apsteidzot Markesam.

Foto: AP/Scanpix

Sacensību galvenie notikumi risinājās pēdējā aplī, kura pirmajā sektorā vienā no līkumiem Petruči pa iekšmalu pabrauca garām abiem konkurentiem. Tikmēr Dovicioso centās uzbrukt Markesam, tajā pat laikā cenšoties saglabāt trešo pozīciju no spāņa Aleksa Rina ("Suzuki Ecstar") mēģinājumiem viņu apsteigt.

Finišā Petruči tikai par mata tiesu jeb 0,043 sekundēm apsteidza Markesu, bet trešais bija Dovicioso, kurš atpalika 0,34 sekundes. Vairāk kā pussekundi aiz uzvarētāja finišēja Rins, piektais bija japānis Takaki Nakagami ("LCR Honda"), bet pirmo sešinieku noslēdza spānis Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha").

Cits mājinieku favorīts Valentīno Rosi ("Monster Energy Yamaha") sacensības sāka no zemās 18.pozīcijas, turklāt piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošajam Markesam izdevies palielināt vadību kopvērtējumā - ar 115 punktiem viņš ir līderis, bet 103 punkti ir Dovicioso, kamēr trešais ar 88 punktiem ir Rins.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Barselonā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu