Medijs: Krievija piesegusi Lisenko dopinga noteikumu pārkāpumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) piesegusi augstlēcēju Daņilu Lisenko dopinga noteikumu pārkāpumā, ziņo britu laikraksts "Sunday Times".

Avoti laikrakstam atklājuši, ka VFLA palīdzējusi Lisenko izvairīties no diskvalifikācijas par to, ka viņš pērn pirms Eiropas čempionāta nav dopinga uzraugiem ziņojis par savu atrašanās vietu. 22 gadus vecajam Lisenko pērn Eiropas čempionāta priekšvakarā par šo pārkāpumu tika anulēts zem neitrāla karoga startējoša sportista statuss.

Kā raksta "Sunday Times", viltus ārsti esot sagatavojuši paskaidrojumu, ka Lisenko slimības dēļ nav spējis uzrādīt savu atrašanās vietu.

Tikmēr VFLA prezidents Dmitrijs Šļahtins noliedza izskanējušo informāciju, sakot, ka publikācija nav balstīta uz faktiem, turklāt žurnālistiem bijis tikai viens informācijas avots.

"Pagaidīsim izmeklēšanas rezultātus," aģentūrai TASS teica Šļahtins.

Laikraksts arī vēsta, ka, ja tiks pierādītā VFLA vaina, Krievijas vieglatlēti var tikt diskvalificēti no 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, tāpat kā viņi nevarēja piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

Lisenko ir 2017.gada pasaules vicečempions un pērnā gada pasaules čempions telpās.

Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā un tā vairākkārt pagarinājusi tās sodu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka krievu sportistiem tika liegts piedalīties pagājušā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, jo tika uzsvērts, ka Krievijā ir izveidota valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma, tomēr tagad šīs valsts sportisti optimistiski raugās uz startiem 2020.gada Tokijas Olimpiādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu