Krištopāns ar "Vardar" komandu triumfē EHF Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns uzbrukumā ar bumbu
Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns uzbrukumā ar bumbu Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēdējo piecu gadu Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns svētdien guva četrus vārtus un sekmēja Ziemeļmaķedonijas kluba Skopjes "Vardar" triumfu Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas turnīrā.

Skopjes vienība Ķelnē notikušā finālčetrinieka turnīra finālā ar rezultātu 27:24 (16:11) pārspēja Ungārijas klubu Vesprēmas "Telekom".

Krištopāns bija viens no mača redzamākajiem spēlētājiem, pretiniekiem tikai ar pārkāpumiem apturot raženo ludzānieti un pašam vairākas reizēs labi nospēlējot aizsardzībā. Latvijas handbolists šajā mačā vārtos raidīja četras no septiņām izmestajām bumbām.

"Vardar" komandā rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija brazīlietis Rožeriu Ferreira Morāess, kurš bija nekļūdīgs savos metienos, bet ar pieciem vārtiem izcēlās horvāts Ivans Čupičs. Pretiniekiem sešus vārtus guva francūzis Kentēns Maē.

Ziemeļmaķedonijas komanda pirmajā puslaikā lielākoties bija vadībā ar 3-4 vārtiem, vienubrīd iekrājot sešu vārtu pārsvaru, bet pārtraukumā dodoties ar 16:11 savā labā. Arī otrā puslaika sākumā "Vardar" pārsvars sasniedza sešus punktus, tomēr pretinieki atbildēja ar izrāvienu 5:0 un Skopjes handbolistu pārsvaru samazināja līdz minimumam (17:16).

Otrā puslaika turpinājumā Ungārijas komanda turēja pretiniekus spriedzē, tomēr Krištopāns ar kolēģiem nosargāja vadību. Latvijas handbolists pēdējās desmit minūtēs guva divus vārtus, neļaudams pretiniekiem pietuvoties rezultātā (23:20 un 25:23).

Savukārt bronzas duelī Spānijas klubs Barselonas "Lassa" ar 40:35 (20:16) uzveica Polijas klubu Kelces "Viva".

Jau ziņots, ka pusfinālā "Vardar" ar 29:27 uzveica "Lassa" komandu, bet "Telekom" ar 33:30 pieveica "Viva". Krištopāns pusfinālā guva desmit vārtus.

Pirms tam grupu turnīrā "Vardar" guva deviņas uzvaras 14 spēlēs, kas deva trešo vietu grupā un vietu astotdaļfinālā, kur divu maču summā tika pieveikta Horvātijas vienība Zagrebas PPD. Savukārt ceturtdaļfinālā tika pieveikta Ungārijas komanda Segedas "MOL-Pick".

Krištopāns treneru un līdzjutēju vērtējumā tika iekļauts Čempionu līgas zvaigžņu izlasēs.

Iepriekšējā sezonā "Vardar" EHF Čempionu līgā ar Krištopānu sastāvā iekļuva četru komandu finālturnīrā, kur gan palika pēdējā.

Krištopānam "Vardar" komandā šī ir otrā sezona. Janvāra sākumā viņš vienojās ar Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kuru pārstāvēs no nākamā gada vasaras.

Ludzānietis pēdējos piecus gadus nosaukts par Latvijas labāko handbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu