LA šonedēļ centīsies savākt balsis Turlā atcelšanai no amata (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
​Rīgas mērs Dainis Turlais
​Rīgas mērs Dainis Turlais Foto: Zane Bitere/LETA

Neskatoties uz to, ka pārējās Rīgas domes opozīcijas partijas nesteidzas paust atbalstu "Latvijas attīstībai" (LA) iniciatīvai savākt parakstus, lai no amata atceltu Rīgas domes priekšsēdētāju Daini Turlo (GKR), partija šonedēļ centīsies savākt nepieciešamos parakstus, sestdien norādīja partijas frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

Savukārt gan partijas "Vienotība" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis, gan nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas vadītājs Nauris Puntulis aģentūrai LETA norādīja, ka šāda rīcība būtu pārsteidzīga un abas partijas labāk nogaidītu.

Abi frakciju vadītāji arī uzsvēra, ka šobrīd matemātiski neredz iespēju opozīcijai pārņemt varu Rīgas domē.

Puntulis uzsvēra, ka "šobrīd bumba ir viņu [koalīcijas] pusē, jo viņiem ir nepieciešams vairākums, lai realizētu to, ko viņi ir solījuši." Puntulis skaidroja, ka koalīcijai ir jādomā kā iziet no esošās situācijas un opozīcijai tajā nevajadzētu iesaistīties. "Mums nevajadzētu palīdzēt viņiem nolīdzināt nesmukumus," uzsvēra deputāts.

Tāpat Puntulis norādīja, ka pašreizējā situācija ir tāda, ka opozīcija nedrīkst neko sasteigt. Viņš atzina, ka spēku samērs nav par labu opozīcijai un norādīja, ka vienīgais veids kā opozīcija varētu pārņemt varu ir, izmantojot tā dēvētā "Saskaņas" četrinieka balsis. Taču viņš uzsvēra, ka "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" ir VL-TB/LNNK ideoloģiskie pretinieki, tādēļ viņš neredz šādas sadarbības iespējas.

TVNET jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra Turlā ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu