"Ar nāvi sodītais" Ziemeļkorejas diplomāts apmeklē koncertu kopā ar Kimu Čenunu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkorejas diplomāts Kims Jončols, par kuru pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka viņš ticis sodīts ar nāvi vai nosūtīts uz labošanas darbu nometni, svētdien apmeklēja koncertu, kurā bija arī Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā piektdien vēstīja Dienvidkorejas laikraksts "Chosun Ilbo", Kims Jončols, kā arī vēl četras citas Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas amatpersonas sodītas pēc tam, kad februārī neveiksmi cieta Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa otrais samits.

Savukārt citi mediji vēstīja, ka ģenerālis Kims Jončols esot ticis nosūtīts uz pāraudzināšanas darbu nometni.

Viņš un pārējie diplomāti tikuši sodīti par “augstākā līdera nodošanu”.

Tomēr, kā liecina Ziemeļkorejas mediju vēstītais, Kims Jončols svētdien bijis koncertā, ko apmeklējis arī Kims Čenuns un citas augstas Ziemeļkorejas režīma amatpersonas.

Ģenerālis Kims Jončols iepriekš nereti ticis dēvēts par Kima Čenuna “labo roku”.

Kima Jončola atrašanās starp koncerta apmeklētājiem gan nenozīmē, ka viņš nav bijis labošanas darbu nometnē.

Kā ziņots, Kims Čenuns un Tramps samitā Vjetnamā nepanāca vienošanos par Ziemeļkorejas kodolprogrammas samazinājumu apmaiņā pret sankciju mīkstināšanu.

Dienvidkorejas mediju publiskotā informācija par augsta ranga Ziemeļkorejas režīma amatpersonu sodīšanu ar nāvi reizēm izrādās nepatiesa, jo šādai informācijai ir gūti iegūt apstiprinājumu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu