Kēls: Centīsimies uzlabot sadarbību laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase līdz nākamajām spēlēm Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgā centīsies uzlabot saspēli, pauda komandas galvenais treneris Avo Kēls.

Latvijas valstsvienība sestdien četru setu cīņā Zelta līgas mačā uzvarēja Beļģiju, tiekot pie pirmā panākuma, bet ar šo nedēļu tiks iesākts otrais aplis, kad būs cīņas pret Beļģijas, Slovākijas un Turcijas izlasi.

"Labāk viena uzvara nekā neviena," ar sajūtām pēc pirmā grupu turnīra apļa dalījās Kēls.

"Pietrūka uzvaras pret Slovākiju, tad situācija būtu vēl labāka. Sestdien vēlreiz spēlēsim ar viņiem, un domāju, ka būs līdzīga spēle. Tomēr pirmajā mačā viņi otrajā setā nespēja izturēt mūsu spiedienu un sāka daudz kļūdīties."

Pretinieku tehniskos brāķus treneris gan skaidroja ar pieredzes trūkumu starp jaunajiem spēlētājiem. "Manuprāt, beļģi Zelta līgā šogad piedalās ar teju vai otro sastāvu. Zinu, ka daudzi pamatsastāva spēlētāji šobrīd atpūšas, jo Beļģijas izlasei šosezon svarīgākais ir kvalificēties Olimpiādei," sacīja treneris.

Tikmēr problēmas sestdienas spēles sākumā netrūka arī Latvijas izlasē, jo pirmajā setā pie savas serves tika pieļautas septiņas kļūdas, kurās Kēls jutās nedaudz vainīgs.

"Runājot ar puišiem, daudz liku uzsvaru uz servju nozīmīgumu, un varbūt tā nedaudz bija arī mana vaina."

Savukārt otrajā setā, kad pašmāju volejbolisti bija iekrājuši vairāk nekā astoņu punktu pārsvaru, pretinieki iespēju deva saviem rezervistiem, bet Kēls to sāka darīt noslēdzošajos divos setos.

"Iepriekšējā spēle pret Slovākiju bija pietiekami gara, tāpēc spēles galotnē devu iespēju dažiem rezervistiem," par izmaiņām sastāvos teica valstsvienības treneris. Tāpat treneris neslēpa, ka pie laba spēles rezultāta nākamajā mačā Beļģijā viņš labprāt dos vairāk iespēju tiem spēlētājiem, kuru pieredze šādā līmenī vēl nav bijusi.

Runājot par izlases tālākajām perspektīvām, Kēls atzīmēja, ka šobrīd būs papildus materiāls, kuru analizēt. "Būs nedēļu ilga pauze, un centīsimies uzlabot sadarbību laukumā. Tagad būs pieejams spēles video, un, manuprāt, beļģi spēlēja diezgan vienveidīgi - caur vienu sānu. Būs ko pētīt, jo viņi izdarīja daudz no tā, ko gaidījām, bet bija arī dažas negaidītas lietas."

Treneris arī neslēpa, ka ceturtajā setā pielietojis nelielas viltības, kuras, iespējams, varēja nostrādāt uz Beļģijas jaunajiem spēlētājiem. "Jā, nedaudz vairāk pakliedzu uz savu komandu, bet reizēm šādi gājieni arī ietekmē pretinieku. Es zināju, ka viņi ir jauni, tomēr dažās epizodēs es tiešām biju neapmierināts ar pieļautajām kļūdām."

Igauņu speciālistam vislabāk esot paticis noslēdzošais sets, kuru pašmāju volejbolisti iesāka neveiksmīgi. "Puiši labi izvilka četras bumbas aizsardzībā, tomēr mēs nespējām gūt punktus. Tālāk spēle aizgāja, un man prieks par šādiem mačiem, jo tajās ir iespēja atvērties spēlētājiem, piemēram, Kristapam Platačam. Ja šādu spēļu nebūtu, mēs nekad neuzzinātu, cik labs viņš ir," teica Kēls, kurš par cīņassparu uzteica arī Zigurdu Adamoviču. Viņš, neraugoties uz muguras sāpēm, bija viens no rezultatīvākajiem Latvijas izlases volejbolistiem.

Grupā vadībā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Turcija, kam ar četriem punktiem seko Latvija, bet trīs punkti ir Slovākijai. Ceturtā ar diviem punktiem ir Beļģija.

Grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22.jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu