Austrumu slimnīcai izdevies par 67% samazināt zaudējumu apmēru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca. Foto: Toms Koklītis/LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai, salīdzinot ar iepriekšēja gada attiecīgo periodu, par 67% samazinājies zaudējumu apmērs, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns.

Pagājušā gada pirmo ceturksni slimnīca noslēdza ar vairāk nekā divu miljonu eiro zaudējumiem, bet šī gada pirmajā ceturksnī tos izdevies samazināt līdz 682 000 eiro. Vilcāns norādīja, ka zaudējumu apmēru izdevies samazināt vairāku faktoru dēļ.

Pēc slimnīcas pārstāvja paustā, detalizēti iedziļinoties un pārskatot noslēgtos līgumus, regulāri kontrolējot visu tehnisko sistēmu darbību, samazināti izdevumi par remontdarbiem, komunālajiem un saimniecības izdevumiem. Tikmēr medicīnas aparatūras un apkopes izdevumi samazinājušies saistībā ar investīcijām jaunās iekārtās, bet datortehnikas apkopes izdevumi - saistībā ar kārtridžu uzpildi to nomaiņas vietā.

Tāpat Vilcāns norādīja, ka slimnīcai noslēgts jauns elektroenerģijas piegādes līgums, nodrošinot izdevīgākus tarifus patērētai enerģijai, kā rezultātā izdevies panākt šo tēriņu samazināšanos par 400 000 eiro.

Pēc Vilcāna paustā, uzlabojumi, apvienojot atsevišķas laboratorijas, panākti arī slimnīcas Laboratorijas dienesta darbā, kas ir spējis sasniegt rentabilitāti, proti, šī gada pirmajā ceturksnī pēc ilgāka laika dienests strādājis ar 112 000 eiro lielu peļņu. Pērn šajā periodā dienests strādāja ar 359 000 zaudējumiem.

Slimnīcai izdevies arī pārskatīt daļu līdzšinējo veselības pakalpojumu tarifu, nodrošinot to atbilstību faktiskajām izmaksām. Vilcāns skaidroja, ka līdz ar to no šī gada janvāra palielinājies valsts finansējums stacionārās un ambulatorās palīdzības sniegšanai.

Faktiskos ieņēmumus izdevies palielināt, arī audzējot sniegto maksas pakalpojumu apjomu.

Pēc Vilcāna teiktā, joprojām lielākās izdevumu pozīcijas ir atalgojums, kā arī medikamentu un medicīnas preču iegāde. Šī gada pirmajā ceturksnī darbiniekiem izmaksāti gandrīz 18,6 miljoni eiro, kas ir par 2,4 miljoniem vairāk nekā pērn šajā periodā. Tikmēr medikamentu un medicīnas preču iegādei pirmajos trīs mēnešos tērēti gandrīz 8,8 miljoni eiro, kas ir par 500 000 eiro vairāk nekā pērn šajā periodā.

Vilcēns pauda, ka slimnīcas valde kopā ar kolektīvu patlaban rūpīgi strādā pie tā, lai tendenci samazināties zaudējumu apmēram saglabātu, turklāt finanšu rādītāji regulāri tiek analizēti kopā ar struktūrvienību vadītājiem.

Austrumu slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde valstī, sniedzot palīdzību vissmagāk cietušajiem cilvēkiem no visas Latvijas. Katru gadu slimnīcas stacionāros ārstējas aptuveni 70 000 pacientu, dienas stacionārā vairāk nekā 20 000 pacientu, bet ambulatori veselības aprūpes pakalpojumus šeit saņem gandrīz 300 000 pacientu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu