Baraņņiks zaudē pārziņu pār domes departamentiem (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja otrais vietnieks Vadims Baraņņiks.
Rīgas domes priekšsēdētāja otrais vietnieks Vadims Baraņņiks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas mērs Dainis Turlais (GKR) parakstījis rīkojumu, ar kuru visi no "Saskaņas" izslēgtā vicemēra Vadima Baraņņika pārziņā esošie departamenti tiek nodoti otram vicemēram Oļegam Burovam (GKR).

Līdz ar šo rīkojumu Burova pārziņā tiek nodots Satiksmes, Īpašuma, Labklājības un Pilsētas attīstības departaments, kā arī Rīgas pilsētas būvvalde.

Tikmēr Turlā pārziņā ir Mājokļu un vides, Finanšu un Izglītības, kultūras un sporta departamenti.

Vienlaikus Baraņņiks joprojām ir kapitāldaļu turētājs uzņēmumos "Rīgas satiksme", "Rīgas namu pārvaldnieks", "Rīgas Centrāltirgus", "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs", "Rīgas 1. slimnīca", "Rīgas Dzemdību nams", "Rīgas 2.slimnīca" un "Rīgas veselības centrs". 

Kapitāldaļu turētāja tiesības viņam var atņemt tikai ar domes lēmumu. Lai gan valdošā koalīcija informējusi, ka tuvākajā laikā plāno Baraņņiku no šī amata atcelt, patlaban šāda lēmuma pieņemšanai viņiem nepietiek balsu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka sēde par Baraņņika atstādināšanu tiks sasaukta nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra Turlā ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Šie politiķi paziņojuši par jaunas frakcijas izveidošanu, ko nosaukuši par "Neatkarīgo deputātu frakciju". Domnieki norādījuši, ka šī frakcijas gatava sadarboties ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu