Sirds operācijas laikā vīrieša krūškurvī izceļas ugunsgrēks (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķirurgi.
Ķirurgi. Foto: Unsplash

Melburnas slimnīcā noticis ārkārtīgi rets incidents: sirds operācijas laikā pacienta krūškurvja dobumā sākušas plosīties liesmas.

Kad 60 gadu vecais pacients palīdzību meklēja pie mediķiem, viņi atklāja, ka vīrietim ir bojājums aortā – galvenajā artērijā, kas asinis no sirds nogādā pa visu ķermeni. Uzreiz pēc diagnozes vīrietim bija jāguļas zem ķirurga skalpeļa.

Kā vēsta ārsti, pacientam iepriekš tika diagnosticēta hroniska obstruktīvā plaušu slimība. Savukārt gadu pirms šā incidenta vīrietim ar strāvas palīdzību tika ārstēti koronārie asinsvadi. Plaušu slimība, no kuras cieta vīrietis, ir trešais biežākais nāves cēlonis ASV iedzīvotāju vidū.

Kad ārsti bija atvēruši vīrieša krūškurvi, viņi pamanīja, ka pacienta labā plauša saaugusi kopā ar krūšu kaulu. Daļa no plaušas bija uzpūtusies vai iznīcināta, kas ir viens no minētās plaušu slimības simptomiem. Šos pūšļus ārsti dēvē par bullām.

Operācijas laikā viena no bullām tika pārgriezta, atbrīvojot tajā uzkrājušos gaisu. Uz to ārsti reaģēja, palielinot skābekļa padevi organismam. Cenšoties nogriezt audu gabalu ar elektronisku instrumentu, no tā izlēca dzirkstele, izraisot spēcīgu uzliesmojumu pacienta krūškurvī.

Par laimi, slimnīcas personālam izdevās apdzēst liesmas un turpināt operāciju bez starpgadījumiem. Pacients neguva apdegumus.

Ārste Ruta Šeilore, kura piedalījās operācijā, atklāja, ka vēsturē pastāv tikai daži šāda veida gadījumi.

“Šis gadījums atgādina, cik nozīmīga ir ārstu apmācīšana, kā rīkoties šāda veida ugunsgrēku gadījumos,” piebilda Šeilore.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu