Priecīgie Carnikavas kaimiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Konkursa “Draudzīgie kaimiņi” ietvaros satikām viesmīlīgus un ļoti smaidīgus kaimiņus no Carnikavas, precīzāk - Gaujas.

Šo kaimiņu pulku veido astoņas ģimenes. Daži no viņiem dzīvo šajā apkaimē jau no bērnības.

Kaimiņš Ģirts stāsta: “Tas, ka šī saikne ir jau no bērnības, veido daudz stiprāku kodolu. Tad pieaicinām arī jaunas ģimenes.”

Agrāk šajā apkaimē bija tikai vasarnīcas, kas lēnām laika gaitā pārtapa jau par stabilām dzīvojamajām mājām. Marita komentē: “Daudzi no “vasarīšiem” pārtop par “ziemīšiem”. Tagad ir daudz dzīvīgāk. Kaimiņu būšanai ir lielākas iespējas, un ir jautrāka, feināka tā kopā dzīvošana.”

Šie kaimiņi nežēlo savu palīdzību un ar prieku iegulda darbu arī citu piebraucamajā celiņā vai dārzā. Tas, ka kaimiņš notīrījis tavu piebraucamo ceļu, kamēr esi bijis darbā, jau ir diezgan ierasts pārsteigums, jo “nav taču grūti”. Kaimiņi viens otram aizdod nepieciešamo un bieži pat nezina, ja kaut kas ir paņemts, jo nekādas īpašas atļaujas nav jāprasa.

Ģirts stāsta: “Visi draudzīgi kopā dzīvojam, viens otram kaut ko aizdodam. Apkārtējā vide ir patīkama un droša mūsu bērniem, jo viens kaimiņš pieskata otra māju, otrs kaimiņš pieskata bērnus, un jūtamies kā liela komanda.”
 

Carnikavas kaimiņiem patīk kopā būšana. Īpašā cieņā ir galda spēles. Galda spēļu vakari bieži vien ilgst līdz pat naktij, jo visi ir aizrāvušies. Arī aktīvākas izklaides ir cieņā. Kaimiņi kopā spēlē novusu, basketbolu, braukā ar velosipēdiem. Kad ziemā aizsalst piemājas dīķis, visi steidz pie kaimiņa Aināra pēc slidām, nūjām un ripām un dodas spēlēt hokeju! Tiek svinētas kopīgas dzimšanas dienas un Carnikavas Nēģu svētki.

Marita stāsta: “Tāpat mums ir kopīgie braucieni uz Carnikavas Nēģu svētkiem, ja ne visi savācas, tad lielākā daļa noteikti. Kopīgi ejam, svinam un dejojam. Un kopīgi divos, trijos, četros vai vēlāk nākam mājās.”
 

Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu kaimiņi paši rīkos arī Kaimiņu dienas pasākumu!

Ģirts skaidro: “Izdomājām, ka vajadzētu vēl vairāk saliedēt tos, kas nav tik labi iepazīti. Tad izlēmām, izsūtījām ielūgumus mēnesi iepriekš, un 38 cilvēki sanāca kopā pa dienu. Bija labs laiks, un visu dienu notika sporta spēles, atjautības spēles un rotaļas. Visiem patika! Tepat uz ielas izlikām galdus, krēslus, atnesām mūziku, un viss notika. Tāds labs pasākums, jārīko arī citiem kaimiņiem, lai veidotu saikni un nostiprinātu attiecības.”

Runājot par konkursa balvu, Marita saka, ka visu jau ir izdomājusi. Viņa teic: “Man jau ir plāns. Ko nozīmē īsts kaimiņš? Īsts kaimiņš darītu tā – ir divi vai trīs naktī, piecelies, paņem savu kluso zāles pļāvēju, aizej pie kaimiņa, nopļauj zāli un ej atpakaļ gulēt. Viņš jau nedzird tevi, viņš guļ, un Husqvarna klusi, klusi sīc. No rīta piecelies, un tev jau zāle ir nopļauta. Es domāju, tas ir īsts kaimiņš!”

Paši par iespēju laimēt akumulatoru produktus ir ļoti priecīgi, jo vadi, kas ir elektriskajiem produktiem, ļoti apgrūtina darbu. Lapas grābt ir tik laikietilpīgi, taču lapu pūtējs sagādātu prieku strādāt! Ģirts arī papildina: “Fakts, ka laimests jādala uz visiem kaimiņiem, veidos vēl ciešāku saikni un ļaus tikties vēl biežāk!”


Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu