Dzīvnieku mīļotāji - Krimuldas kaimiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Apciemojām draudzīgus kaimiņu arī Krimuldā. Šeit valdīja miers, visapkārt bija plašumi.

Šo kaimiņu draudzība sākās jau 1925. gadā, kad divu kaimiņieņu vectēviem tika piešķirtas mājas. Mainoties paaudzēm, draudzība turpinājusi attīstīties un tagad ir ļoti cieša. Kopā tiek pavadīta katra brīvdiena, vasaras atvaļinājumi. Vasaras vakari nepaiet bez vīna malkošanas uz terases, sarunām un plānu apspriešanas.

Dalīšanās ar ražu un palīdzīgas rokas sniegšana ir neatņemama ikdiena.

Līga komentē: “Mūsu ģimene bieži ciemojas kaimiņu dārzā, jo mums nav tik liels dārzs. Bieži pavadām laiku kaimiņu dārzā, palīdzam novākt to, ko viņi izaudzējuši.”

Kaimiņiem notiek kopīgi pārgājieni pa Gaujas krastiem uz Velna alu, kas ir 10 kilometru attālumā. Kopīgi tiek svinētas vārda dienas, jubilejas, Līgo svētki, Ziemassvētki, tiek sagaidīts Jaunais gads. Kā īpaša tradīcija ir 4. maija Baltā galdauta svētki. Šogad, jau trešo gadu, visi apkārtējie kaimiņi tika aicināti uz šiem īpašajiem svētkiem.

Agrāk Austras tante, kuru visi dēvēja par mammu, esot bijusi kā uzraugs šajās mājās. Viņa vienmēr zināja, kas un kur notiek. Ko dara strādnieki, ar ko kas atbraucis ciemos. To atceroties, kaimiņi pozitīvi smejas.

Īpaši stāsti kaimiņiem saistās ar dažādiem dzīvniekiem.

Līga stāsta: “Mums ir eži. Pagājušogad bija astoņi ežu bērni. Mums bija bail, ka viņus kāds nobrauks, tāpēc mēs taisījām ceļa zīmes un likām tās uz ceļa. Bija liels pasākums kopā. Kaimiņi atrada zīmi, mēs ar bērniem gleznojām ežus uz zīmes, tad visi kopīgi to uzstādījām.”
 

Kaimiņi cer, ka arī šogad pie viņiem dzīvos ežu ģimene, jo lielie eži jau ir manīti. Ik vakaru kaimiņi ezīšus dodas saskaitīt, lai zinātu, ka ar viņiem viss ir kārtībā!

Tepat uz staba sēž arī stārķis, kurš iepriekš te bija ar ģimeni, bet tagad palicis viens. Stārķis bija pazudis uz laiku, bet nu ir atgriezies. Kaimiņi stāsta, ka viņš laikam jūtas vientuļš un kaimiņu pirts mājas atspulgā baksta pats savu atspulgu, jo domā, ka tas ir kāds draugs.

Par akumulatoru produktiem Līga saka: “Te ir, ko darīt! Pļaušanas darbu abās mājās ir diezgan daudz. Mums ir daudz krūmu. Līdz ar to akumulatoru produkti būtu vērtīgi un noderētu!”

Šajās mājās tiek iedalīti kungu un dāmu darbi, tāpēc šādi viegli produkti palīdzētu vairāk iesaistīties visiem!

Krimuldas kaimiņi uzskata, ka ir bēdīgi, ja kaimiņi nevar sadzīvot, un aicina būt draudzīgiem.

Līga uzsver: “Ir jau tik labi, ja var padalīties, aiziet pie kaimiņiem kaut ko paprasīt.”


Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, Tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu