Deputāti VARAM uztic sagatavot grozījumus saistībā ar liegumu pašvaldībām izdot preses izdevumus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien uzticēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sagatavot likuma grozījumus, ar kuriem tiktu noteikts liegums pašvaldībām izdot masu informācijas līdzekļus.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) norādīja, ka VARAM likumprojekta anotācija jāsagatavo līdz 18.jūnijam.

Paredzēts, ka likumprojekta sākotnējā versija tiks veidota uz 12.Saeimas laikā Kaimiņa iesniegtajiem priekšlikumiem, kas iepriekšējā sasaukumā tika noraidīti.

Viens no deputāta priekšlikumiem paredz, ka tiesības dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus ir privāto tiesību juridiskajām personām. Šādā veidā tiktu liegts pašvaldībām dibināt savus preses izdevumus, atstājot tikai ierobežotu izņēmumu iespēju, izrietēja no diskusijām komisijā.

Komisijas sēdē gan klātesošajiem raisījās vairāki jautājumi par gaidāmajām izmaiņām, tāpēc par to vēl sagaidāmas apspriedes.

Reizē pašvaldībām joprojām saglabātos tiesības izdot informatīvos izdevumus. Lai noregulētu šo jomu, ierobežojot to izmantošanu politiskiem nolūkiem, nepieciešams veikt grozījumus citā likumā "Par pašvaldībām", iezīmējās šodienas sanāksmē.

Kā ziņots, preses izdevēji un žurnālistu organizācijas jau gadiem cenšas panākt, ka pašvaldībām aizliedz izdot bezmaksas avīzes, kas kropļo konkurenci un nekritiski slavina vietvaru paveikto.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu